Microsoft si věří: objednal velké množství tabletů

Microsoft si věří: objednal velké množství tabletů
2012-10-17T13:08:20+02:00
• 17. 10. 2012
1

Microsoft vypustil první reklamu na své tablety Surface a odstartoval předobjednávky. Dokonce známe také první cenovky, které sice nejsou extrémně velké, ale rozhodně se nejedná o výhodu těchto zařízení.

The Wall Street Journal zjistil celkem zajímavé informace, které napovídají, jak moc si Microsoft věří. Dodavatelé údajně mají dodat potřebné součástky na výrobu  3-5 miliónů tabletů, aby bylo vše připraveno na zahájení prodeje. Celkem vysoké číslo, nemyslíte?

Netušíme, jestli existuje nějaká analýza o tom, že se podaří prodat takové množství Surface tabletů ještě tento rok. Pokud budeme střízlivý, tak reálně by se mohlo prodat spíše 3 milióny kusů. Na druhou stranu máme informace již o tom, že verze Surface Windows 8 RT 32 GB byla v předobjednávkách vyprodaná. Systém nyní hlásí, že se zákazníci mají vrátit za tři týdny. Bohužel Microsoft nehlásí, kolik bylo zákazníků. Kolik odhadujete prodaných kusů do Vánoc?

V tomto ohledu si musíme připomenout, že Apple oznámil událost na 23. října, kde by měl představit iPad Mini. U toho zařízení máme také informace o tom, kolik si jich Apple nechal vyrobit a kolik jich chce ještě tento rok prodat. Číslo se podle zdrojů pohybuje kolem 10 miliónů kusů. Zřejmě se schyluje k tabletové válce o Vánoce.

Nyní se ještě můžete podívat na další dvě videa. První ukazuje možnosti samotného tabletu Surface a druhé vám ukáže, jak obtížná byla cesta vývoje.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tak nevím no iPad new nebo surface. Vypadá moc dobře hlavně ta klávesnice a chci hlavně tablet do školy což bude možná lepší tenhle surface. No ještě si počkám na zkušenosti s win 8 od jiných uživatelu na tomhle tabletu

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat