Microsoft v březnu nabídne Office pro iOS i Android Aktualizováno

Microsoft v březnu nabídne Office pro iOS i Android [Aktualizováno]
2012-10-11T08:43:27+02:00
• 10. 10. 2012

Microsoft svůj mobilní kancelářský balík Office nabízí v kompletní verzi pouze pro svůj systém Windows Phone. Dnes bylo však potvrzeno, že se kancelářské aplikace z Redmondu dostanou i na konkurenční platformy.

office

Pokud vlastníte telefon s Androidem nebo iOS, můžete z balíku Office využít aplikaci OneNote, která je již pro obě platformy nějakou dobu dostupná. OneNote je nabízen zdarma, s tím ale asi u kompletního balíku nemůžeme počítat. Plán uvést Office i pro další platformy dnes oficiálně potvrdil Petr Bobek, produktový manažer českého Microsoftu. Kromě uvedení Office 2013 pro PC tak v březnu přijdou i další mobilní verze.

Cena aplikací prozatím není známa, ale dá se odhadovat, že bude srovnatelná s konkurenčními aplikacemi s podobným zaměřením. Pro zařízení s Windows Phone se samozřejmě nic nemění, zde budou Office i nadále předinstalovány zdarma. Jestli zůstane OneNote i nadále samostatnou aplikací, zatím nevíme.

logo-app OneNote Microsoft Corporation Zdarma ANDROID logo-app Microsoft OneNote Developer Zdarma iOS

Aktualizováno: Na původní informace znovu zareagoval jak český Microsoft, tak centrála firmy. Podle autora původního článku došlo k chybě v komunikaci s českým MS a informace byla špatně pochopena s tím, že se tyto produkty očekávají až v delším časovém horizontu. Následně na vše reagovala i centrála firmy prostřednictvím tiskového mluvčího. Ten na Twitteru uvedl, že je zpráva české pobočky nepřesná. V čem přesně je ale chyba nevíme. Víme pouze to, že se k věci Microsoft dále nebude vyjadřovat.

ms

Vypadá to, že se Microsoft chce pouze dostat ze svízelné situace. Česká pobočka zjevně zveřejnila něco, co mělo zatím zůstat utajeno a Microsoft se to snaží alespoň částečně znovu utajit. Kde je pravda, se ale zřejmě dozvíme až na začátku příštího roku.

Zdroj: tech.ihned.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat