Google představuje novou řadu Nexus a Android 4.2

Google představuje novou řadu Nexus a Android 4.2
2012-10-29T18:16:01+02:00
• 29. 10. 2012
14

Keynote, nekeynote, hurikán, nehurikán, Google představuje nové produkty a vylepšení systému Android. Začneme videem, ale nemusíte se bát.

Google i přes nepřízeň počasí představil slíbené novinky. Prvním zařízením je již notoricky známý LG Nexus 4. Google se chlubí tím, že na zařízení, které pohání 4jádrový procesor od Qualcommu, běží nejnovější Android 4.2 s nejnovějším Google Now. Smartphone nabídne perfektní 4,7palcový True HD IPS Plus displej s rozlišením 1280 x 768 pixelů. K dispozici budou prozatím dvě paměťové varianty, které vás ale nijak zvlášť nepotěší. Mnohokrát jsme zmiňovali, že 8 a v podstatě i 16 GB je u špičkového zařízení tohoto typu málo.

Významnou novinkou je však technologie fotoaparátu. K té Google říká, že znovu vynalezli focení. Říká se jí Photo Sphere a dovolí vám fotit skutečné 360° fotografie. Doleva, doprava, nahoru a dolů. Proveďte všechny tyhle pohyby a nabídněte svým přátelům na Google+ přesnou představu o tom, kde se právě nacházíte a jak to tam vypadá. Fotografie pak můžete také nahrát do Google Map, aby je viděl celý svět. Mimochodem podobnou technologii jsme vám ukázali v posledním dílu pořadu Na Dotek. Ovšem z rukou firmy Microsoft.

Android 4.2 také přináší tahovou klávesnici, ze které nemusíte zvedat prst. Tento typ klávesnic už samozřejmě známe, ale tentokrát je zabudována přímo do systému. Google do něj také zapracoval technologii Miracast, která vám dovolí  bezdrátově streamovat obsah svého telefonu do své HDTV. Google očekává prodej boxů s podporou Miracastu velmi brzy a s cenou pod $99. Technologie se také postupně začne objevovat přímo zabudovaná v televizorech.

Významným rozšířením prošlo také Google Now. V závislosti na zpětné vazbě od uživatelů Google přidal nové karty, které vám nabídnou přehledy vašich rezervací v hotelích, restauracích, ale také třeba o stavu vašich objednávek – prý už nebudeme muset zdlouhavě procházet maily a hledat potvrzení a časy rezervací. Také dostaneme karty s programy kin, zajímavými místo pro focení či programy divadel.

Přesně jak jsme očekávali – Nexus 7 získává dvě nové verze. Verze s WiFi a 32 GB paměti zaujme místo 16GB verze (v rámci cenové politiky). Verze s 3G modulem, taktéž 32GB, pak bude k dostání za $299. Potvrzen byl také Nexus 10, který nabídne slibované rozlišení 2560×1600 pixelů a stane se tak tabletem s nejvyšším počtem bodů na palec (300 PPI). Android 4.2 v tomto zařízení nabídne velice očekávané přepínání uživatelů. Vše bude velmi snadné – přepínání bude probíhat v rámci zamykací obrazovky. Stane se tak prvním tabletem vhodným ke sdílení mezi více uživateli. Očekáváme, že by to mohlo zaujmout jak rodiny, tak i korporátní sféru.

Padají slova i o Google Play. Google se chlubí spuštěním Play Movies v dalších zemích. Nebudeme je ani vypisovat – Česká republika mezi nimi není. Stejná situace platí pro Play Music. Máme radost například za Itálii či Španělsko, ale zůstáváme zahořklí za neposkytnutí obsahu pro ČR.

Pokud vás zajímá, jak probíhaly práce na nové řadě Nexus zařízení, doporučujeme exkluzivní video od The Verge.

The Verge představuje také indukční napájení pro LG Nexus 4. Jak je zmíněno v jejich článku, nabíječka vám může připomínat TouchStone známý z Palm Pre. Nemělo by vás to překvapit. Matias Duarte byl totiž jeden z mozků stojících za operačním systémem webOS.

Zdroje: theverge.com, googleblog.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Ondřej Deingruber

29. 10. 2012, 21:27

víte jak to bude s aktualizací nexuse s?

v tom videu 10:55 tam na Nexusu 10 paří nějakou hru. Nemá někdo náhodou tušení co je to zač? :D A jinak musím uznat že i ten Nexus 4 se poved :D jen bych na zádech viděl radši samsung než LG :D

Ondřej Božek

29. 10. 2012, 21:35

Podle mě je to Need for Speed: Most Wanted ;) i když to vypadá trošku jinak takže si nejsem stoprocentně jistý .. a s tím Samsungem vzádu by to bylo podle mě také lepší :D

Jaroslav Dušek

29. 10. 2012, 21:56

No mě by se spíš líbilo logo SONY. Ale i tak si mě získal. Když sem ho poprvé viděl na fotkách tak se mi moc nezamlouval ale na tom videu vypadal teda luxusně :-D

Martin Václavík

29. 10. 2012, 20:02

Hmm…to není moc dobrá vizitka pro Google v ČR…Music nebude, Movies nebude, a poté, co se po 2 měsíčním čekání konečně dostal před cca 2 týdny Nexus 7 v 16GB verzi k nám do ČR, tak je představena 32GB verze za stejnou cenu…tohle mě moc nepotěšilo…hlavně proto, že už nemůžu N7 vrátit :D

Igor Ďurček

29. 10. 2012, 20:01

Pekny napad… :-)

8GB a 16GB? To je snad vtip. Absolutně k ničemu. Nový Nexus jsem chtěl a přemýšlel jsem mezi ním nebo padfonem. Bohužel tohle je málo.

Tomáš Martinove

29. 10. 2012, 19:18

preco mi to google robi :D, najprv som o nexus4 nechcel ani pocut a teraz ho CHCEM :D

haha indukční nabíjení? to mi připomnělo indukční sporák (co by to asi udělalo?)

zeptáme se nějaké plondýnky co bujde kolem (vím že jsem napsal plon…ale nechce se mi to opravovat:))

Tadeáš Kříž

29. 10. 2012, 23:31

Napsani toho dovetku ti muselo zabrat vic casu nez to opravit :D

to už ale není podstatné :D:D

Michael Bujnovský

VIP 29. 10. 2012, 18:40

Photosynth není pro Android?

Přemysl Vaculík

VIP 29. 10. 2012, 23:27

zatim neni, ale pry se planuje

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat