Google patentuje nový doplněk

Google patentuje nový doplněk
2012-10-03T13:02:28+02:00
• 3. 10. 2012
1

Po představení nejnovějšího projektu “tajné” laboratoře Google X , se z Google valí jeden zajímavý patent za druhým. Ten nejnovější z nich si slibuje změnit koncept “chytrých” hodinek jednou velmi netradiční funkcí – kombinací standardního a výklopného displeje.

Tento patent z 26. října 2011 popisuje jednoduché zařízení obsahující skoro všechny běžné součásti telefonu jako bezdrátový přijímač a vysílač, procesor nebo dotykový displej a sloužící pro zobrazování informací, které hodiny stahují ze smartphonu, ke kterému jsou připojeny. Tato část patentu by sama o sobě nebyla nijak zajímavá, podobná zařízení už jsou několik let v prodeji a samotný koncept chytrých hodinek už je také starý skoro desetiletí.

To by ale nebyl Google, aby tam nebylo něco nového, a tak se nám v patentu objevuje i druhá část tohoto konceptu, a to kombinace transparentního výklopného a standardního displeje. Co si od tohoto podivného spojení slibovat? Navigaci v prostředí známých Google služeb, interakci s GPS pomocí ukazování budov, zajímavé hrátky s rozšířenou realitou, ale také používání průhledné výklopné části k suplování hledáčku pro fotoaparát synchronizovaného zařízení. Vše je samozřejmě doplněno menším množstvím reklamy a systémem inteligentní “lupy” pro jednoduché orientování v uživatelském prostředí hodinek.

V blízké budoucnosti se podobných patentů, vzhledem k blížícímu se datu představení Google Glass, nejspíše objeví vetší množství. Poroste trend chytrých doplňků, nebo zůstane “šílenou zbytečností”, jako je tomu dnes?

Zdroj: patft.uspto.gov

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

Jan Polášek

3. 10. 2012, 14:20

Zrovna o tomto si myslím, že je nesmysl, když už tak něco jak Sony SmartWatch, akorát chytřejší.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat