CyanogenMod OTA v „Nightly“ verzi CM10

CyanogenMod OTA v „Nightly“ verzi CM10
2012-10-03T16:20:28+02:00
• 3. 10. 2012
2

Základním rozdílem mezi běžným systémem Android a komunitní verzemi je asi v OTA aktualizacích. Výrobce v dnešní době většinou nabídne nový systém přímo do smartphonu a vám stačí pouze připojení k internetu a chvilka strpení. V případě komunitních verzí musíte pro aktualizaci sáhnout po počítači a USB kabelu.

Ačkoliv zde existují aplikace, které vám mohou pomoci s aktualizací komunitní verze Androidu, tak i zde potřebujete poměrně dobré znalosti ve flashování. Jedná se sice o maličkosti, ale stále to není tak pohodlné, jako přímo možnost získat novou verzi skrze OTA od výrobce. CyanogenMod tým již něco podobného zkoušel, ale nikdy se jejich způsob nedostal do finální verze. Nyní se blýská na lepší časy a v nejnovější nightly verzi CM10 se možnost OTA aktualizace objevila.

Systém by vám tak mohl nabídnout automatické zvýšení verze operačního systému, při kterém nebudete muset dohledávat jinou ROM nebo správně označený soubor na webu autora. Dokonce celý systém slibuje, že nemusíte mazat data nebo instalovat dodatečné aplikace. Pokud se nyní podaří vytvořit stabilní a funkční možnost OTA aktualizace u CM, tak by vše zřejmě vedlo k většímu rozšíření. Po první instalaci CyanogenMod vám bude stačit jen kontrolovat nové verze systému nebo jen přímo potvrzovat update. Co říkáte na tuto možnost? Čekáte na ni?

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Včera jsem na SGS přes tuto možnost nainstaloval včerejší nightly. Dnes když jsem chtěl aktualizovat, tak mi jednak zmizela ta možnost „Create backup“ a druhak mi po stažení a restartu nové nightly clockwork oznámil že „there is no such file or directory“ a prostě to nešlo flashnout.

Nemá někdo stejný problém?

ne, protože můj telefon (S5620) je prý ještě dobrý….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat