Galaxy S III Alpha – nejsilnější z rodiny Galaxy

Galaxy S III Alpha – nejsilnější z rodiny Galaxy
2012-10-12T10:55:28+02:00
• 12. 10. 2012
5

Samsung se svým současným top modelem Galaxy S III opravdu zažívá žně. Dokonce se jeho design dostává i do střední třídy v podobě Galaxy S III Mini. Ačkoliv tento smartphone byl přijat znalejší veřejností chladněji, tak jeho prodejní čísla jsou  na zařízení s Androidem přímo skvělá.

Doposud jsme si mohli všimnout, že američtí operátoři mívají své vlastní modely a není tomu jinak ani u SGS III. Jak se zdá, tak i japonský operátor si umí diktovat, a to nejen v oblasti designu. Většinou se jedná o mírné změny, příkladem může být logo operátora atd.

NTT DoCoMo jde se Samsungem na japonském trhu ještě dál. Jejich verzi můžeme označit za nejvyšší model, který je teoreticky k dostání. Získal nový název Galaxy S III Alpha a od mezinárodní verze se liší hlavně vnitřnostmi. Najdeme v něm stejný čtyřjádrový procesor Exynos 4412, ale tentokrát s vyšší frekvencí. Běžný model má 1,4 GHz, ale japonská verze povyšuje na 1,6 GHz.

Nejedná se o žádnou bombu, ale taková paměť RAM již stojí za zmínku. Alpha modelu najdeme rovnou 2 GB RAM. Tamější uživatelé si nebudou muset lámat hlavu s verzí systému, jelikož bude již v základu obsahovat Android 4.1 Jelly Bean. Snad se jednou dočkáme doby, kdy se nebude neustále zvyšovat výkon, ale třeba i kapacita baterií.

Zdroj: sammyhub.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

K čemu výkon furt?! Mám 1GHz procesor v SGS a na nedostatek výkonu si nestěžuju.

Miroslav Růžička

VIP 12. 10. 2012, 14:30

pane bože k čemu 2GB RAM? to na tom jako budu střihat video nebo já nevim…

No já bych u své S3 větší RAM určitě ocenil. Při spuštění více aplikací a následnému návratu na hlavní obrazovku totiž dochází k prodlevám, když se prvky znovu načítají. I když stačilo by asi méně.

Miroslav Růžička

VIP 12. 10. 2012, 19:59

Myslím že jde pouze o optimalizaci, můj iPhone si vystačí v pohodě s 512 MB RAM a co si budeme povídat tak takovýmu stolnímu Windows XP taky stačí 1 GB RAM a to je to PC… 2GB je na mobil podle mě už prostě moc, měli by to více zoptimalizovat nebo vyhodit to TouchWiz…

Lukáš Vápeník

12. 10. 2012, 22:07

je to o způsobu používání… umim utahat u 4GB (samozřejmě na počítači) jenom prohlížečem, protože v něm mam prostě otevřenejch čtyřiřcet záložek současně…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat