Finanční výsledky HTC – 79 % dolů za Q3

Finanční výsledky HTC – 79 % dolů za Q3
2012-10-08T11:53:43+02:00
• 8. 10. 2012
5

Mnohé firmy v současnosti procházejí velmi těžkou dobou. Bohužel se to týká i společnosti HTC, která nabírá ztráty a nová strategie se vůbec nevyplácí. Výrobce očekával úspěch s řadou One, která nyní například získala nový přírůstek v podobě One X+.

Nedávno získal model One X několik ocenění, ale zjevně to nestačí. Již dlouhou dobu je HTC považováno za firmu, která se nebojí designu a přináší neokoukané smartphony. Na vzdory všemu to nestačí a momentální finanční výsledky nejsou vůbec dobré. Při srovnání Q3 2011 a Q3 2012 se propadly o 79 % dolů.

V minulém roce dokázala firma za Q3 vydělat 18,68 miliard T$ (tchajvanský dolar). Letos dané číslo spadlo na 3.9  T$, což je asi 133 miliónů dolarů. Podle těchto výsledků to pro samotnou firmu a ani pro Tchaj-wan, který je do značné míry závislý na stabilitě tohoto výrobce, vůbec nevypadá dobře. Ukazuje se, že nová strategie, nastolená řadou One, se vůbec nevyplácí a společnost bude muset udělat razantní kroky. Zatím se neví, jak se HTC s těmito výsledky vypořádá, ale pokud ihned něco neudělá, mohlo by vše dopadnou velmi špatně. Co by měl tento výrobce dělat lépe?

Zdroj: uk.reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zdeněk Ambruz

8. 10. 2012, 15:14

HTC maji podle me dobry HW, ktery vydrzi, ale unibody provedeni neni podle me idealni a nese s sebou uz zminene nevyhody jako karta, nemoznost vybrat baterku..tohle byl pro me zasadni fakt proc si jejich novy model nekoupit, snizovani cen neni resenim, ani jejich nejlepsi one x se neprodava zase tak draho jako treba sgs3

JJ htc by si melo uvedomit ze nejsou apple ze to skousnou fanousci applu neznamena ze to projde na androidu. mam GN a 16GB je zoufale malo abych mohl mit v tel hubu musel jsem odinstalovat vsecky hry od gameloftu… 16gb na aplikace a fotky ale hudba ma byt na pametovce! a zadruhe kdyz vidim ze se moje veci neprodavaji tak snizim cenu verim ze pomer cena vykon je to hlavni pro vetsinu.

Ondřej Žáček

8. 10. 2012, 13:51

Snižovat cenu není řešení. To bychom mohli sedět na zadku a čekat, než nám budou všichni dávat vše zadarmo. Upřímně, čekal jsem, že se ten boom zastaví. Já osobně bohužel nepatřím mezi lidi, kteří by měli na to měnit co dva roky nový telefon za 10 000 – 15 000 Kč. HTC chrlí jeden telefon za druhým a zahlcuje už tak nasycující se trh. Podle mě úplně zbytečně. A mezi námi, ty poslední HTC co jsem držel v ruce byli naprostá tragédie. Co bych pánům z Tchaj-wanu jako jejich potenciální zákazník doporučoval je přebrat si svou nabídku a většinu modelů….ale uvidíme, jak na tom budou Windows Phone přístroje (i když hádám, že to taky zrovna hitovka nebude)

chapete co znamena „pomer cena vykon“? a pak take jsem nerikal at to davaji zadarmo…

Ja mam uz tri roky HTC TouchPro2 a chystal jsem se poridit zase HTCcko. Ale bez microSD slotu je to nemozne. Vzdyt muj tri roky stary telefon ma diky vymenitelnym pametovym kartam vetsi kapacitu nez OneX! A jen hudby v mp3 mam 24GB…velka velka chyba. Bohuzel na vyber s microSD slotem nebo aspon 64GB toho moc neni – SGS3, 4XHD, XperiaT…mozna pockam na OneX+, ale muselo by byt do Vanoc…vic cekat nemuzu. Kdyz pominu moralni zastarani TP2, tak i fyzicka zivotnost zarizeni je uz prekrocena…
Zdravim tym Dotekomanie;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat