Asus Padfone 2: Evoluce proběhla úspěšně

Asus Padfone 2: Evoluce proběhla úspěšně
2012-10-16T12:51:27+02:00
• 16. 10. 2012
7

Asus dnes představil nový Padfone. zařízení, které v sobě kombinuje mobilní telefon a tablet. Padfone 2, jak je novinka pojmenována, je oproti původní verzi zásadně vylepšen a radikálně změnil i vzhled. Proběhla tedy velmi dobře provedená evoluce.

 

Vezmeme to stručně, protože vás jistě zajímají především vylepšené hardwarové parametry. Oproti dvoujádru v Padfonu 1 se nyní setkáme se čtyřjádrovým procesorem od Qualcommu o frekvenci 1,5 GHz. Paměť RAM 2 GB se již ve vyšších vrstvách mobilní společnosti pomalu začíná stávat standardem, takže ji nalezneme i v tomto zařízení. Displej nabídne úhlopříčku 4,7 palce, panel Super IPS+ a technologii IGZO od Sharpu.

K dispozici je samozřejmě standardní konektivita v podobě Wi-Fi a Bluetooth. Fotoaparát dostal čip s rozlišením 13 MPx od Sony. Přední snímač pak disponuje 1,2MPx čipem. Zadní fotoaparát dokáže natáčet FullHD video (1080p) při 30 snímcích za sekundu. Ovšem, pokud se spokojíte se 720p, zvládne také 60 fps. Na plné rozlišení by měl také vyfotit až 100 snímků v řadě.

Padfone vám nedovolí výměnu baterie. Budete tedy muset vystačit s 2 140 mAh v interní baterii a zhruba dvojnásobkem v baterii docku. Ten nabídne úhlopříčku 10,1 palce a rozlišení 1280 x 800 px (zde se tedy Asus moc nevytáhl). Co ovšem za pochvalu stojí, je výrazné snížení hmotnosti docku – z původních 724 g zlehknul na 514 g. Pokud vložíte telefon, dostanete se na 649 g, což je pořád méně než hmotnost iPadu. Celkově dock výrazně zeštíhlel a změnila se konstrukce vkládání telefonu – nejsou již třeba dvířka. Stačí telefon zastrčit do drážek, zacvaknout konektor a je to. Elegantní řešení.

Zajímavou informací je, že nejspíše nebude dostupná klávesnice, jak tomu bylo u první verze. Uvidíme, zda ji Asus dodá později, nebo jestli není kompatibilní se starší verzí. Aktuální stav je ovšem takový, že klávesnice prostě není.

V Evorpě by měly být do konce roku k dispozici 32GB a 64GB verze za cenu 799 Eur (~19 900 Kč) a 899 Eur (~22 400 Kč ) včetně docku. V nabídce se také objeví velmi zajímavá bílá varianta. Zařízení odstartuje svůj život s Androidem 4.0 ICS, ale velmi brzy by se mělo dočkat aktualizace na Jelly Bean.

Ke shlédnutí vám nabízíme video z představení – je třeba se ale přesunout na čas 16:09.

A také krátké video s ukázkou zařízení.

Zdroje: engadget.com, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Vojtěch Pešek

16. 10. 2012, 20:08

Ano, ta cena je opravdu zastrašující, nevím jestli s tím asus upěje, čekal že hlavně sníží cenu, protože je to prostě hodně. :/

Jan Polášek

16. 10. 2012, 14:07

Pořád škoda, že nejde koupit samotný bez docku, takhle si to koupí podstatně míň lidí, než by si koupilo samotný telefon.

Nemýlím li se, tak baterie v Padfonu 2 má 2140 a ne 2400.

Jinak mě velmi zaskočila cena. 19990,- nejsem ochotný za zařízení dát, když tam není klávesnice a myslím, že to právě cena absolutně zabije…

Samozřejmě máte pravdu, přehlédl jsem se, pardon.

V pořádku, každý udělá chybu. Jen se ještě zeptám. Ještě jsem nedokoukal video. A ani se mi to moc nechce dokoukávat na telefonu v práci mi nejde video pustit. Nemluvilo se tam náhodou o microSD? A o konektoru padfonu? Četl jsem že má 13pin a ne microUSB.

microSD nemá (ASUS nabízí 50 GB ve WebStorage – asi jako náhradu;), 13pinový konektor tam je a měl by být nějak kompatibilní s microUSB a HDMI..ale netroufám si odhadnout jak

Tak ta SD karta mě hodně mrzí. Mám 64GB a nerad bych se jí vzdával. A Cloud pro mě nikdy nebude náhrada. Ani kdybych měl neomezený limity na FUP a LTE síťě všude. Nikdy nebudu mít 100% důvěru v cloudové řešení od cizí osoby a vkládat tam pracovní informace a jiné osobní věci. Druhořadě to může být i zrušení cloudové služby, toho, že neručí za uložené dokumenty apod.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat