Apple a britský rozsudek: Samsung neokopíroval, ale okopíroval iPad

Apple a britský rozsudek: Samsung neokopíroval, ale okopíroval iPad
2012-10-27T15:50:24+02:00
• 27. 10. 2012
3

Je to několik týdnů, co jsme psali o odmítnutí požadavku Applu a obhájení rozsudku britského soudu. To původně Applu přikazovalo na hlavní stránce vloženou omluvu napsanou ne menším písmem než Ariel 11. Soud ale nakonec zmírnil své rozhodnutí a po Applu požadoval jen umístění odkazu, vedoucímu k plnému znění omluvy, na hlavní stranu jejich britské verze webu.

Omluvu včera Apple publikoval, a tak můžete v pravém horním rohu Apple UK najít odkaz a přečíst si ji. Nejedná se o nic světoborného. Apple víceméně jen opsal komentáře soudců a přidal k nim několik vět o tom, o jaká zařízení se jedná. Také si neodpustil poznamenat, že některé soudy v jiným zemích rozhodly odlišně.

Omluva Apple je ale poněkud děravá. Soud v Německu totiž ani u jednoho ze zmíněných tabletů nerozhodl ve prospěch Apple, pouze nařídil předběžný zákaz prodeje jednoho z nich (Galaxy Tab 7.7), zatímco všechny ostatní odstranil ze žaloby. Poznámka k americké kauze také není pravdivá. U Galaxy tabletů totiž nebylo prokázáno porušení žádného z designových patentů Apple. Omluva je ale vzhledem k tomu, co britský soud Applu nařídil, i přes tyto poněkud podstatné nepřesnosti 100% platná.

Zábavnější by mohla být verze, kterou musí Apple umístit čtrnáctkovým písmem do většiny velkých britských publikací jako Financial Times nebo The Guardian.

Zdroj: apple.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

to jim patří (applu)

škoda ,že tu není i tlačítko nelíbí :)

Roland Mádlo

28. 10. 2012, 15:36

A proč? Apple žaluje kam se jen podívá protože ví že je konkurence opět předhoní a jenom potvrdí lepší produkty. 

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat