Víte kolik Google vydělá na každém uživateli Androidu?

Víte kolik Google vydělá na každém uživateli Androidu?
2012-10-27T17:40:41+02:00
• 27. 10. 2012
1

Není žádným tajemstvím, že i společnost Google a její vývojáři pro operační systém Android chtějí vydělat nějaké peníze. Uživatelé sice neplatí už za pouhé vybalení z krabice, jako u některých operačních systémů, nicméně Google má know-how, díky kterému vydělá ještě o trochu více než ostatní.

Každá nová verze operačního systému Android dosahuje vyššího tzv. ARPU, což znamená průměrný výnos na jednoho zákazníka v případě nákupu aplikací. V sestaveném žebříčku od společnosti Tapjoy je jasně vidět neustálý vzestup ve všech verzí, s výjimkou tabletového Honeycombu.

Pokud to vezmeme od úplného konce, tak nejhůře se vývojářům vydělává na Androidu 1.0 Astro, a to pouhých 0,20 dolarů (3,85 Kč) na osobu. Ten je v dnešní době již v zapomnění a největší terno je momentálně verze 4.1 Jelly Bean, kde hodnota dosahuje 1,63 dolaru (31,38 Kč) na osobu.

To znamená, že pokud vývojář chce vydělat co nejvíce, tak nejlepší volbou bude kompatibilita aplikace s Jelly Beanem. Nicméně, i když Jelly Bean generuje nejvyšší výdělky, tak je tato verze ještě stále dostupná na nejmenším počtu zařízení. Podle grafu nejvíce uživatelů stále používá verzi Gingerbread 2.3.x a druhý v závěsu se drží Froyo.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

takhle by mohl google přikazovat i výrobcu: jestli tam chcete dát 2.3 tak musí stát max.8k pokud chcete 4.1 může stát i 15k podle této logiky bysme před rokem mohli koupit sgs3 (když mela2.3) tak by sme ji koupili za 8k a vyrobce by si pohnul……

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat