Apple: 4jádrové procesory nebudou od Samsungu

Apple: 4jádrové procesory nebudou od Samsungu
2012-10-13T10:43:21+02:00
• 13. 10. 2012

Válka mezi Samsungem a Applem je nekonečná a stejné se mohlo zdát výhodné partnerství v dodávce součástek pro jablečná zařízení. Mnozí lidé již dávno volali po odvážném kroku Samsungu, aby jednou pro vždy ukončil výrobu pro Apple. Zřejmě se tak postupně stane, ale Samsung o tom nerozhoduje.

Již nějakou dobu prosakují informace, že se společnost z Cupertina postupně snaží utlumit závislost na korejském výrobci. Prozatím se nejednalo i nikterak velké kroky, ale zdá se, že si Apple vybral nového výrobce procesorů pro nadcházející rok.

Tím se stane společnost TSMC, která se čím dál více cpe do podnikání Samsungu a asi se jí to daří. Tato poměrně neznámá společnost připravuje výrobu čtyřjádrových procesorů pro iPady a asi i pro iPhony, které mohou být představeny příští rok. Nebude se jednat o obyčejné dodávky –  při jejich výrobě má být použita 20nm technologie, což je celkem ohromující. V současnosti si přejeme, aby smartphony byly dodávány s CPU vyrobenými 28nm technologií.

V létě tohoto roku měl dokonce Apple provést inspekci v továrnách TSMC. K první výrobě procesorů by mohlo dojít na začátku příštího roku, ale do prvních nařízení se zřejmě dostanou až ke konci příštího roku. Již nyní má být podepsána smlouva mezi oběma společnostmi na dobu 1-2 let. To vše aspoň vychází z rozhovoru, který byl poskytnut webu CENS od Citigroup Global Markets.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat