Alternativy k Evernote: Co navrhli čtenáří a jak to vidí redakce

Alternativy k Evernote: Co navrhli čtenáří a jak to vidí redakce
2012-10-14T11:04:15+02:00
• 14. 10. 2012

Na naší stránce na G+ jsme na žádost jednoho z našich čtenářů hledali vhodnou alternativu k aplikaci Evernote pro androidí zařízení. Podmínkou pro ni byla možnost synchronizovat si poznámky s PC a webem. Na to, zda nějakou z “nominovaných” alternativ používá někdo z redakce, jsme se zeptali všech, i když všichni nejsou andoiďáky. Pokud byla aplikace dostupná i pro jinou platformu, sesbírali jsme názory a postřehy i od nich. Pokud se vám tedy Evernote nelíbí, doufáme že tento článek vám pomůže si vybrat dobrou alternativu.

OneNote

OneNote je aplikací od Microsoftu, která Vám umožňuje mít přístup k poznámkám i z PC, jelikož OneNote je součástí sady MS Office. Kromě klasických poznámek, které můžete doplnit o obrázky nebo si je barevně rozdělit, máte možnost vytvářet si seznamy úkolů, kde si jednotlivá políčka můžete odškrtávat. Synchronizace probíhá přes SkyDrive. K poznámkám tedy můžete přistupovat jak z počítače, tak i přes web. V bezplatné verzi máte možnost mít až 500 editovatelných poznámek. Pokud však budete chtít mít poznámek více, budete si muset aplikaci upgradovat pře in-app purchase.

Od nás z redakce aplikaci používá kolega Matouš Eckert a toto o ní napsal: “Vzhledem k tomu, že používám telefon s Androidem i telefon s Windows Phone (OneNote je mimochodem i pro iOS), je pro mě asi nejlepší volbou OneNote, který hojně využívám i na počítači jak v rámci Office, tak v případě potřeby i v prohlížeči. Potřebuji komplexní program, který umožňuje sdílení mezi více uživateli a pokročilé funkce. To OneNote splňuje. nechybí možnost „ručního“ kreslení poznámek nebo nahrávání hlasových či video poznámek. Nějakou dobu jsem používal i Evernote, ale pak jsem se vrátil zpět k OneNote, protože mi zkrátka vyhovoval více ať už ergonomicky, perfektní možnosti sdílení nebo rozsahem funkcí.”
Od čtenářů byla tato aplikace nominována 2x.
logo-app OneNote Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

logo-app Microsoft OneNote Developer Zdarma iOS

Springpad

Jedná se o další velmi rozšířenou aplikaci. Podobně jako v Evernote máte možnost si z poznámek vytvářet tzv. notebooks, na kterých se poté mohou podílet i vaši kolegové, přátelé a další. Vývojáři říkají: “Cokoliv uložíte, my to uděláme lepší,” což znamená že pokud si např. uložíte recept, aplikace vytvoří seznam surovin a ještě vám navrhne vína, které by se k pokrmu mohla hodit. K synchronizovaným poznámkám můžete přistoupit přes webovou stránku, nebo si můžete stáhnout rozšíření pro Chrome nebo Firefox, což vám zároveň umožní přidávat si i webové stránky do poznámek. U poznámek samozřejmě nechybí možnost rozšířit si je o fotografie nebo si je nechat doplnit o mapu. Aplikace zároveň umožňuje přístup k veřejným notebookům a Vy tak můžete načerpat inspiraci na novou knížku, restauraci nebo recept.

K této aplikaci se stručně vyjádřil Václav Pavlín: “Na pracovní věci používám Springpad. Mám ho nainstalovaný na mobilu i na tabletu, ale ještě jsem ho tam nepoužil…takže těžko říct…”

logo-app App Name Developer NEZNÁMÁ ANDROID

SYNCHRONIZOVATELNÉ S GOOGLE TASKS

GTasks: To Do List | Task List:

Jedná se o jednu z aplikací, která nabízí synchronizaci s Google Tasks. K dispozici jsou dva módy: Lokální, kdy se poznámky ukládají do paměti telefonu, nebo mód, kdy se automaticky synchronizují s vaším Google účtem. Poznámky se dají též snadno sdílet přes mail, zprávy, Google Drive či dalšími jinými možnostmi. Aplikace umožňuje i prohlížení událostí v Google kalendáři. Nechybí ani možnost vytvořit si úkoly včetně upomínek, opět nebyl zapomenut zaškrtávací seznam nebo vyhledávání poznámek a úkolů.

logo-app GTasks: Todo List & Task List Appest Inc. Zdarma ANDROID

Tasks:

Tasks byla také jednou ze zmiňovaných aplikací. Opět její popis vystihl Václav Pavlín: “Používám Tasks – jednoduché, hezké, minimalistické…dělá to jednu věc a dělá ji dobře..” Vzhled této aplikace totiž opravdu není přeplácaný, jednoduše provedený, prostě pro ty, co chtějí něco jednoduchého. Nabízí to, co již dříve zmíněné aplikace, navíc je zde možnost propojení s více účty. Verze zdarma má oproti placené jen jedinou nevýhodu, a tou je přítomnost reklam, které se po deseti dnech začnou objevovat, ale žádná další omezení v neplacené verzi nenajdete.

logo-app Tasks Free (Úkoly) Team Tasks Zdarma ANDROID

CATCH

Poslední zmiňovanou aplikací, která stojí za zmínku, je aplikace Catch. Je velmi podobná Evernote, ale graficky hezčí, barevnější a uživatelsky přívětivější. Kromě barevného rozlišení má aplikace svoji speciální „feature“, kterou je Catch capture wheel, pomocí kterého si vyberete, jaký typ poznámky chcete přidat. Aplikace umožňuje označovat poznámky pomocí hashtagů, nebo poznámky uzamknout čtyřmístným PINem. Pro verze umožňuje připojení PDF či Office dokumentů a nahrání až 1 GB nového obsahu měsíčně, Premier verze dokonce až 5 GB každý měsíc. Kromě přístupu přes mobilní zařízení máte možnost přístupu přes webové rozhraní.

logo-app App Name Developer NEZNÁMÁ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat