„Už je nás 6 miliard!“ radují se mobilní telefony

„Už je nás 6 miliard!“ radují se mobilní telefony
2012-10-14T09:54:05+02:00
• 14. 10. 2012

Mezinárodní telekomunikační unie zveřejnila nové údaje o stavu používání mobilních zařízení po celém světě. Jeden velký milník byl překonán, a to díky zakoupení v pořadí 6 miliardtého mobilního telefonu. Za převážnou většinou stojí dvě země, kterými jsou Čína s Indií, kde evidují celkem 2 miliardy aktivních zařízení.

Světová populace momentálně čítá přes 7 miliard lidí a pomalu se přibližujeme okamžiku, kde bude každý člověk na Zemi (teoreticky) vlastnit minimálně jeden mobilní telefon. Zároveň k této příležitosti, překonání hranice 6 miliardtého prodaného zařízení, společnost CTIA vydala velmi zajímavé statistické údaje. V období od července roku 2011 do června roku 2012 Američané přenesli celkem 1,1 miliard GB dat, provolali 2,321 bilionů minut a poslali téměř stejné množství textových zpráv – přesně 2,273 bilionů.

Oproti loňskému roku se tak Američané polepšili o 3 procenta v provolaných minutách i v posílání textových zpráv. Co se týče mobilních telefonů v Americe, je jich celkem 322 milionů, z čehož například 41 % zabírají chytré telefony a je to dokonce více než celá jejich populace, která se pohybuje okolo 314 milionů.

S častějším používáním mobilních zařízení stouply i samotné účty za využívané služby. Průměrný měsíční účet za mobilní služby činí 47,16 dolarů (v přepočtu 910 Kč) a za 12 kalendářních měsíců to dělá zhruba 566 dolarů (v přepočtu 10 918 Kč). Společnost ITU se také vyjádřila k mobilnímu širokopásmovému připojení, které za poslední rok pociťuje růst na 40 % v celosvětovém měřítku a 78 % v rozvojových zemích, kde je nyní dvakrát tolik mobilních širokopásmových přípojek.

Zdroj: intomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat