TransPhone: něco jako Padfone, ale levnější

TransPhone: něco jako Padfone, ale levnější
2012-09-26T10:47:54+02:00
• 26. 9. 2012
1

Asus se před časem pustil do ambiciózního projektu, který vyústil v zařízení Padfone. Jedná se o poněkud atypické zařízení a v kompletní verzi může nahradit smartphone, tablet a netbook. Novinka se setkala se zájmem, ale prodejní čísla již nejsou tak slavná. Nyní se dokonce chystá druhá generace, která bude představena příští měsíc. Na trhu se ale objevilo zařízení, které se jmenuje TransPhone. Jedná se o stejný koncept jako v případě Padfonu, ale specifikace nejsou již tak dobré. V základu získáte smartphone, jehož displej má 3.5 palce a následně tablet, do kterého vložíte daný mobil. Tentokrát se již nejedná o 10palcový tablet, disponuje úhlopříčkou pouze 7 palců.

Smartphone obsahuje procesor Snapdragon S1, který je podpořen pamětí RAM o velikosti 512 MB. Interní úložiště je pouze 512 MB s možností rozšíření pomocí SD karty o 32 GB. Ještě stojí za zmínku zadní kamera s hodnotou 5 MPx. Největším mínusem je zřejmě verze systému, jelikož je obsažena pouze 2.3.5. Není zde žádná zmínka o možné aktualizaci.

Samotný TransPhone vás přijde na 379 dolarů a TransPad (dokovací tablet) pak na 149 dolarů. Pokud si pořídíte kompletní set, zaplatíte 429 dolarů. Ačkoliv cenovka je výrazně menší než u současného Padfonu, nemohu říci, že by se jednalo o konkurenční produkt. Koupili byste si TransPhone?

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

NE. Už od představení Padfonu 1 po něm mlsně pokukuji a i přes to, že jsem si řekl, že už nekoupím jiné zařízení než čistý Nexus, se těším na představení Padfone 2, který mě třeba dokáže přesvědčit o opaku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat