Nový MeeGo smartphone již na konci roku?

Nový MeeGo smartphone již na konci roku?
2012-09-26T13:01:37+02:00
• 26. 9. 2012
4

Systém MeeGo si našel cestu k zákazníkům pouze v jednom smartphonu a záhy byl celý projekt utnut přímo Nokií. Pro mobilní svět to byla celkem velká rána, jelikož první recenze a zkušenosti mluvily o velkém potenciálu tohoto mladého systému. Nokia se vydala jinou cestou a její dva bývalí zaměstnanci se rozhodli, že dají MeeGo ještě jednu šanci.

Konkrétně to byli Marck Dillon a Jussi Hurmola, kteří založili společnost Jolla Mobile, jež se pustila do obrovského projektu s cílem vydat vlastní smartphone s MeeGo. Ačkoliv je kolem tohoto systému celkem slušná komunita, která si s ním pohrává, moc lidí mu nedává šanci na úspěch. Musíme přiznat, že v současnosti je trh nasycen operačními systémy a stále vznikají větší projekty s podporou mobilních operátorů.

Vše záleží na celkové strategii a především na cenové politice. Dle slov Jussi Hurmola (Jolla Mobile CEO) v jednom rozhovoru pro GigaOM se můžeme těšit na smartphone s MeeGo, který se objeví ještě před koncem tohoto roku. Bohužel se nevyjádřil k hardwarovým specifikacím a ani třeba k dostupnosti na jednotlivých trzích. Zřejmě se bude prodávat výhradně na internetu, ale je zde velký otazník. Dokáže mladičká společnost oslovit zákazníky se systémem, který nedostal pořádnou šanci na úspěch?

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Já v MeeGo věřím :D

Václav Mach

26. 9. 2012, 18:09

Jolla to určitě nebude mít lehký ale já se na jejich produkty moc těším.

Pokud se nemýlim, tak Nokia bude podporovat Jolla mobile a pokud jsem pochopil výrok Elopa správně tak jim dali všechny patenty ohledně Meega, což je docela zajímavé v denšní době. Nokia by tak mohla mít telfon i na svých stránkách, i když to je moje osobní spekulace.

N9 je výborný telefon, ten kdo ho chtěl, ho už má. Podle mě víc prodejů MeeGo nezaznamená, pokud nebude mít podporu Nokie, přece jenom když už by někdo chtěl MeeGo, koupil by si telefon od neznámého výrobce jen tak přes internet, nebo známou značku Nokii? Pár nadšenců asi ano, ale to je tak nějak všechno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat