Fotoaparát iPhonu 5 má problém s protisvětlem

Fotoaparát iPhonu 5 má problém s protisvětlem
2012-09-27T13:00:41+02:00
• 27. 9. 2012
7

Zástupci Americké společnosti Apple před několika dny představili nástupce iPhonu 4S. Prodej v České Republice začne v pátek 28. 9. 2012, ovšem ve světě je telefon už běžně dostupný. Při testování iPhonu 5 se ovšem začala objevovat nepříjemná vlastnost kamery.

Po problémech s konstrukcí zad přichází nepřirozená fialová barva na snímcích při fotcení proti světlu. Tato vlastnost se objevila i u předchozích verzí iPhonů, ovšem nebyla tak výrazná, a mohli jsme ji najít také na starších modelech od společnosti HTC (příkladem je HTC Desire).

Momentálně se neví, jestli se jedná o hardwarovou, nebo softwarovou chybu. Jedno je však jisté – není to záměr, a pokud se jedná čistě o problém softwaru, tak se určitě brzy objeví oprava.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Obávám se že iPhone 5 nemá problemy jen s fotoaparátem :D Předevšim má problem s poměrem cena/výkon….resp cena/vybavenost zvlášť se srovnání s konkurencí :)

Obávám se, že tohle není z principu SW záležitost, ale vlastnost objektivu, který je už velikostně na opravdu limitní velikosti (šířka telefonu) a tak je jeho reakce na protisvětlo kompromisem.

Problém půjde asi částečně vyřešit SW úpravou, která ale pouze stáhne fialový nádech z fotek (nicméně samotné protisvětlo zůstane).

Taky problém u některých fotek částečně vyřeší pouzdro (které bude plnit funkci alespoň malé světelné clony) nebo jiné držení (tak aby prst alespoň částečně clonil světlo ze strany).

Podobný problém bude ale bohužel řešit každý výrobce, který bude integrovat takto výkonný foťák do takto úzkého těla.

@1 (a) Samozřejmě, že představili iPhone 5. Tak to je i v článku.
@1 (b), 2,3 – Omlouvám se za špatnou formulaci. Jde de facto o jakýkoliv snímek, na kterém se vyskytuje sluneční svit. To je například světlo přes sklo (obrázek vlevo) nebo již zmíněné protisvětlo (obrázek vpravo). Standardní kamery v tomto případě vytvoří jinou barvu (většinou jde o jakousi „bílou mlhu“ s průhledností 30-60%), ale rozhodně ne růžovo-fialovou.

1. je tam napsáno nástupce 4S – tak lépe čtěte
3. SGS2 mi teda takovou barvičku v protisvětle nevyrobí. Fotka je pak hrozně přesvětlená, ale ne fialová.

S protisvětlem mají problém i profi objektivy za desítky a stovky tisíc, tak bych z toho u něčeho k volání a velikosti do kapsy nedělal aféru.

Ta prvni fotka teda zrovna neni focena proti svetlu !!! No kurde chtel jsem si ho dneska objednat ale to radeji pockam, kdyz tak 4S….

Tak za a) představili iPhone 5, nikoliv iPhone 4S – to si opravte.
Za b) fotit proti světlu? Pardon…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat