Flexibilní displeje od Samsungu nabírají zpoždění

Flexibilní displeje od Samsungu nabírají zpoždění
2012-09-30T21:41:09+02:00
• 28. 9. 2012

V tomto roce jsme se měli dočkat prvního smartphonu s flexibilním displejem. Hlavním lídrem této nové technologie je korejská společnost Samsung, která již na různých veletrzích představuje prototypy. Dokonce se předvídalo, že by se nový ohebný displej mohl objevit u Galaxy Note II, ale to se vyvrátilo záhy po představení.

Bohužel se tento rok nedočkáme žádného smartphonu s takovým displejem. Ačkoliv se Samsungu daří je vyrábět v laboratorních podmínkách, celý proces stále nemůže přejít do sériové výroby. Hlavní problémy jsou v oblasti technologie výroby jednotlivých složek displeje. Zejména se to týká produkce červených a zelených pixelů.

První smartphone tedy můžeme očekávat nejdříve až v roce 2013. Pokud si myslíte, že s ním budete moci kroutit, jak se vám zlíbí, tak vás zklameme. Flexibilní displeje nejsou tak silné jako ty dnešní, a tak ušetří celkem dost místa. To by se samozřejmě mohlo využít pro větší baterie. Od těchto displejů se také očekává větší odolnost proti nárazu. Na skutečný ohebný smartphone si budeme muset počkat a rozhodně se neobjeví v brzké době.

Zdroj: unwiredview.com


Samsung není jediná společnost zabývající se flexibilními displeji. Experimentuje s nimi například také LG, které ohlásilo, že se dostanou do běžné produkce v polovině roku 2013. Využívá stejnou technologii jako Samsung, a tak se dá očekávat, že v současnosti řeší podobné problémy.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat