Doplň smartphone o zbraň

Doplň smartphone o zbraň
2012-09-24T08:25:17+02:00
• 24. 9. 2012

Dnes si můžete smartphone vybavit o jakýmkoliv doplňkem nebo rozšířením, díky kterému můžete sledovat běžné televizní vysílání nebo proměnit mobil v herní zařízení. Právě oblast her má asi největší potenciál, jelikož dnešní smartphony jsou prakticky malými herními konzolemi. V současnosti si můžete pořídit snad jakýkoliv herní ovladač, které vám zpříjemní hraní na smartphonu. Co tak mobil proměnit přímo ve zbraň a pořádně si zastřílet?

Novinka od společnosti Hex3, která se jmenuje AppTag, má změnit pohled na hraní her. Jedná se o zbraň, do které připevníte svůj smartphonu (iOS nebo Android) a můžete začít pařit. Největší zajímavostí je, že AppTag využívá rozšířenou realitu (augmented reality), takže stačí někde kolem sebe umístit speciální značku a software v mobilu se o vše postará. Pomocí kamery snímá daný tag a mění jej přímo v pohyblivé terče, které musíte sestřelit. Místo zbytečného vysvětlování se raději podívejte na ukázku.

AppTag již získal svou cenovku a můžete si jej předobjednat za necelých 60 dolarů. Do oficiálního prodeje se má dostat asi za 1-2 měsíce. Rozhodně se jedná o celkem zajímavé využití rozšířené reality pro hraní, kdy jen nesedíte a netisknete svůj smartphone. Co říkáte na takové hraní, bavilo by vás?

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat