Xioami představil nejvýkonnější smartphone světa

Xioami představil nejvýkonnější smartphone světa
2012-08-16T11:25:44+02:00
• 16. 8. 2012
38

Dva nejvýkonnější smartphony světa, Samsung Galaxy s III a HTC One X, byly pokořeny. Postaral se o to čínský výrobce ROM (uživatelského softwaru) MIUI. Telefon ve všech testech poráží konkurenci, do Evropy se ale asi jen tak nedostane.

Jmenuje se Mi-Two a je vybaven čtyřjádrovým, resp. pětijádrovým procesorem od Qualcommu. Nechybí velká paměť RAM a baterie s celkem obstojnou kapacitou. Telefon poběží na MIUI, což je software postavený na Androidu. V tomto případě půjde rovnou o Android. 4.1 Jelly Bean.

  • 4.3″ Retina IPS displej s rozlišením 1280×720 (342 DPI)
  • Procesor: Qualcomm 8064 (4x 1.5GHz + 533MHz)
  • Grafický čip: Adreno 320
  • RAM: 2 GB
  • ROM: 16 GB
  • Baterie: 2000 mAh, rozšířitelná až na 3000mAh
  • Rozměry: 126 x 62 x 10.2 mm
  • Hmotnost: 145g
  • Podpora HSPA+ DC (Download až 43.2 Mbit/s)
  • Natáčení videa 1080p @ 30 FPS, 720p @ 90 FPS
  • Bluetooth 4.0, MHL (HDMI), Wi-Fi
  • Cena: 6 400 Kč (¥1999)

Jak už bylo zmíněno, výrobce se nechal slyšet, že telefon poráží konkurenci na celé čáře. V Quadrantu telefon například získá okolo 7 800 bodů (SGS III 5 500, HOX 6 000) a ve Velamu 2480 (SGS a HOX okolo 2050). Samozřejmě testy byly dělány na oficiálním softwaru a věřím, že všechny tři telefony by při ještě více odladěném softwaru dokázaly více.

Pokud vás zajímá detailněji vzhled telefonu, můžete si jej prohlédnout na obrázcích níže.

MI-Two

Zdroj: miuiandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Ja si zas myslim ze na to jaky je ten fon „vytuneny“ je 2000mAh baterka malo…
tak ci onak , celkovo si myslim ze je chvalihodne ak smartphone na urovni vydrzi 1 – 1.5 dna pri plnom vyuzivani …
kym sa konecne nieco prevratne nevymysli tak ta vydrz bateriek sa asi nezmeni .

No vidíte ,že lze vyrobit takto výkonné zařízení za tak nízkou cenu. By mě zajímala výrobní cena třeba takového Samsungu S3 ,bych vsadil zuby ,že aspoň 60% ceny tvoří už ten nápis ťamťung…

Škoda ,že se tu pravděpodobně prodávat nebude a i kdyby ,tak aspoň za 10 000 Kč ,aby si „tamti nahoře“ namastili kapsu.

Odladěnost MIUI ROM je daleko před Samsungem a zároveň lze volně nahrávat i jiné ROM, proto jde v Číně tak na dračku. Takovou ROMku si můžete vyzkoušet i sám pokud máte Android a root.

Zajímalo by mne, jestli operační systém Android 4 v telefonu z Číny v cenové kategorii 5 až 7 tisíc dostatečně zaručuje, že telefon bude prakticky (a uživatelsky příjemný, přibližující se k Samsungu nebo Applu) použitelný, nebo telefon mohou číňani zkazit špatným propojením hardware a Androidu. Před dvěma lety jsem si nechal poslat dva telefony z Číny s vlastním prostředím, ale byl do docela děs běs (softwarový). Máte někdo praktické zkušenosti?

Já vidím jiný důvod proč ho v Evropě neuvidíme – patentové spory s Applem.
Hlavně design přední strany a bočních tlačítek je dost podobný.

Super je skutečnost, že jde o něco jako TOP model co do výkonu, a přesto mu necpou nějaké extrémně velké displaye, jako HTC a Samsung. Tohle bych si dokázal představit jako nástupce S2, protože všechno ostatní je dnes moc velké…

26. lenitom – Ale noták, někdo má zase velké ramena :P, ale nakonec nenapíše jak to udělat. Naši celníci jsou poslední rok nebo dva, tak přísní, že ti zcela jistě neproclí takový artikl bez CLA a daně. S převelikým štěstím se jedině vyhneš DPH a i o tom pochybuju se zboží třeba jen za 5k.

4.flllip – to si piš, že problém bude nechat si ho poslat i z Číny v době jeho „launch-e“. Tam je po xiaomi a meizu takový hlad, že ani hromada bohatých Číňanů si na něj nešáhne při první várce – nestíhají výrábět. Export bude až se Čína nasytí. Meizu MX a Xiaomi M1 se dostali na dealextreme až po několik měsících – tuším půl roku. A cena? Tu si soudruzi s dealextremu a spol. nastřelí, aby jim to pokrylo pořádnou marži a poštovné sakumprdum. Vím, o tom svoje. Chtěl jsem to meizu, ale až se dostal na dealextr. už to nebyla taková pecka – a to ani cenově.

Uz som chcel pisat, ze bohvie aky to bude mat zvukovy cip, ale docital som sa, ze by to malo podporovat Dolbz tak hadam to nebude dake cinkrlatko.
Predavat sa ma zacat v oktobri zevraj.
Kazdopadne by asi viaceri z nas ocenili keby nas Mobilmania o uvedeni tohto telefonu (rovnako ako aj o Huawei Ascend D Quad) informovala :)

Wow!!Ale to je tak asi vsetko.Ani keby mal 20 jadier a bol za 100€.A to s takou istotou ako ze nikdy nebudem mat cinske auto ani keby malo 1000 koni a 200 airbagov.No ale vyzera to tak ze onedlho bude cely svet kopirovat Cinsku „ludovodemokraticku“ republiku.

Marek Červinka

16. 8. 2012, 19:03

@20 Já bych to rozhodně ocenil. I když je to s pokrytím příšerné, tak ve městě to jede v pohodě. Ve Zlíně má TM i VF podporu pro HSPA+ 42Mbps a na mém SGSII, který zvládá 21Mbps se rychlost (u VF) pohybuje běžně od 8 do 14 Mb/s. A celkově se to aspoň tento parametr stále zlepšuje oproti minulým letem.

Podľa toho čo ja viem je cena nízka pretože Xioami k mobilu nasilu pribaľuje drahé predplatené služby…

A sice? :-)

Ale, noták. Neznáš mapu :-) Není třeba platit ani jedno, když víš jak na to.

@24 Nesmíš ovšem zapomenout na DPH a clo :-)

Takto vypadá předchůdce a není problém si něco poslat, doprava zdarma a jsou poměrně solidní. Reklamace budou, ale asi trošku problém :-)) http://www.dealextreme.com/p/pre-order-xiaomi-m1-miui-m1-4-0-capacitive-1-5ghz-dual-core-android-2-3-3g-smartphone-w-gps-105176?item=2

PetrP7 – 2000mAH takovemu tanku je vysmech… v zakladu ma bejt 3000 a rozsiritelna na 4000mAh. Dalsi nepoucitelny tuctovy nechapajici vyrobce…

číňani jedou … jediné (na co bych si vsadil) co nebude mít ten mobil špičkové budou fotky, ty zatím umí jen Sony&Nokia&Samsung&jablko

20. používat to nemusíš, ale prostě to tam budeš mít no…

Dobré na tom je, že z číny bude poštovné zadarmo (díky čínskému přístupu k trhu), takže se zaplatí jenom clo/dph (to asi pak záleží jak se domluví člověk s prodejcem jakou cenu zařízení uvést). Takže se dostat na tu cenu 6400 nebude žádný problém.

Dobrý den
mám jeden dotaz ,jistě je to špičkovej výrobek ,ale nechápu k čemu v našich končinách využiji Podpora HSPA+ DC (Download až 43.2 Mbit/s)
s naším EDGE spíše GPRS to bude opravdu nářez v hodně dobrém případě ve městě přes 3,5G+ u o2 rychlost max 2 Mb/s to je k smíchu tento přístroj je rozhodně špička ,ale u nás opové jsou z doby Bronzové ,nebo kamené to je jako ,když bych chtěl mít doma pořádný internet a né to co předvádí O2 odchozí rychlost je směšná i u ADSL .

dualcore 1.5GHz je na ebay za 480$,
tohle bude zrejme drazsi, takze na 6400 zapomente … i tak pujde o vyhodnou cenu ;)

Myslite ze bude predstaven v berline?

Tak tohle je opravdu telefon, který se neprodává s neskutečnou marží! Takhle by to mělo bejt. A pak že jenom Apple oškubává lidi na maržích, tady jde vidět, že to dělají všichni. Takovej telefon bych si opravdu velice rád pořídil.

Pokud by začali prodávat v Evropě tak nebudou stíhat vyrábět

Díky za info.

PS: Máte chybu v titulku, společnost se jmenuje XIAOMI, ne XIOAMI :)

Měli jste na mysli: Xiaomi?

Každopádně tohle chci! Za tuhle cenu jsou u nás (oproti tomuhle) úplné krámy.

white.haven

16. 8. 2012, 14:57

Pochybuji, ze ROM (Read Only Memory) má 16 GB…

Ešte mám stále otvorené ústa…je to brutálne čo Čína dokáže ponúknuť a kedy…:oO O cene sa ani nebavmeaj keď bola vyššia a kvalitou ako Huawei MediaPad tak ostatní výrobcovia majú o bezsenné noci postarané…

sgs3: a exynos 5 bude najvykonnejsi do tej doby kym pride zase nieco lepsie…. tak je to dokola…

Lukáš Palacka

16. 8. 2012, 14:37

Nahrává 720p při 90 fps? Tak tomu říkám bomba!!!

Jsem zvedav na ten quadcore qualcomm…mozna bude nejvykonejsi ale do te doby nez se zacne nasazovat exynos 5 a nove GPU Mali prej i dualcore ma byt vykonejsi nez quad a to i kdyz se vyrabi 32nm

To je hodně sympatická cena, nechápu proč SG3 stojí 15K.

PetrP7: Pokud vím tak Samsung Galaxy S3 má baterii o kapacitě 2100mAh

pokud to pujde sehnat aspon s anglictinou tak do toho jdu :D

Počet jader a benchmarky mě u mobilů až tak neberou ale pokud není v parametrech chyba, tak 2000mAh kapacita baterie je dobrá zpráva a měli by se poučit i ostatní zatím bohužel nepoučitelní výrobci…;-)

Proč by se do evropy nedostal? Až se začne v číně prodávat, přece nebude problém si ho nechat zaslat a s MUIU ROM nebude problém ani s češtinou…

@1/multi.flexi – Chybička se vloudila, díky za opravu.

pekny displej, este vacsiu rom a bolo by to super zariadenie, aj ta cena je super :)

multi.flexi

16. 8. 2012, 13:13

Je to Adreno 320 ne 230 :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat