WP8 na videu

[WP8 na videu] SDK nám ukázalo novinky
2012-08-02T13:43:25+02:00
• 2. 8. 2012
1

Úvodní oficiální představení systému Windows Phone 8 máme sice za sebou, ale samotný systém jsme zatím neviděli. Nyní nám s tím trochu pomůžou vývojářské SDK nástroje. Verze pro WP8 totiž unikla na internet a vzhledem k tomu, že zde nechyběl ani emulátor, můžeme se na nový systém podívat.

Windows-Phone-8

SDK obsahuje nástroje, které jsou potřebné pro vývoj aplikací, včetně zmíněného emulátoru. Ten představuje prakticky kompletní systém. Najdeme zde sice několik omezení, ale i přesto si můžeme o novém systému udělat celkem dobrý obrázek. Pojďme si tedy představit některé novinky, které nám SDK emulátor odhalil.

Na videu, se kterým přišel server The Verge, můžeme například vidět novou nabídku Start, nové barevné tapety, rozšířené možnosti uzamčené obrazovky, zálohování dat na Skydrive či funkci pro monitorování datových toků. Asi nemá cenu dále nic popisovat, na video se můžete níže podívat sami.


Na dalším videu můžeme vidět samostatně zachycenou funkci pořízování screenshotů v nové verzi systému.



Kromě těchto novinek Microsoft chystá i další inovace. Prozatím jsme však v emulátoru mohli vidět pouze tyto funkce. První telefony s WP8 můžeme očekávat na podzim, kdy se ve finální verzi objeví I systém Windows 8, který byl v těchto dnech dokončen.

Zdroj: The Verge, WP7App.de

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

WP konečně naplno ukáže svůj potenciál. Moc se na osmičky těším. K úplné radosti mi chybí možnost volit mezi úvodní obrazovkou z WP8 a WP7 se zlatým řezem, třeba jako je tady http://wmpoweruser.com/wp-content/uploads/2012/07/Lumiatrix-Lumia-710-custom-rom-wp8-start-screen.png?e83a2c . Kéž se jednou dočkáme :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat