Sony Xperia P získala cenu EISA, jde na to ekologicky

Sony Xperia P získala cenu EISA, jde na to ekologicky
2012-08-17T09:03:09+02:00
• 17. 8. 2012

Je to pomalu tradice, ale věřte nebo ne, Sony Mobile, tehdy Sony Ericsson, opět získává cenu v asociaci European Imaging and Sound Association, zkráceně EISA. Za tradici se to dá považovat, jelikož od roku 2008 do nynějška vyplňuje příčky v této soutěži. Počínaje Sony Ericssonem W980i v kategorii hudební telefon a konče Sony Ericssonem Xperia arc v kategorii fotomobil. Takhle pokračuje i Sony Mobile, který si letos odnesl cenu „Evropský zelený smartphone“ za model Xperia P.

Čím je výjimečný? Velkou roli hraje technologie WhiteMagic, která napomáhá ke snížení spotřeby energie. Mnozí se děsí slabé baterie o kapacitě 1305 mAh, ovšem výdrž je srovnatelná s ostatními Androidímy telefony o vyšší kapacitě. Dalším faktem jsou použité materiály. V telefonu najdeme minimální množství vzácných, tedy drahých kovů. K vítězství také pomohla dlouhodobá spolupráce v iniciativě GreenHeart. Uvidíme, s čím zaboduje Sony příště.

Zdroj: eisa.eu

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat