Pinch-to-Zoom byl Applu předveden v roce 2003–tvrdí Samsung

Pinch-to-Zoom byl Applu předveden v roce 2003–tvrdí Samsung
2019-06-20T20:38:03+02:00
• 14. 8. 2012
7

Obehraná písnička pokračuje, ale tentokrát Samsung přišel k soudu se zajímavým svědkem, který by mohl znehodnotit některé patenty Applu. Jak již asi víte, jablečná společnost si nárokuje třeba dotykové gesto pinch-to-zoom, které se dnes hojně používá na smartphonech, tabletech a jiných zařízeních. V celém sporu je více podobných gest, ale jak se zdá, Apple například zmiňovaný pinch-to-zoom nevymyslel.

pinch-zoom

Adam Bogue zasedl na lavici svědků a Samsung díky němu hodlá dokázat, že patent na výše zmiňované gesto nepatří Applu. Tento člověk pracoval na PC DiamondTouch, které bylo ovládané pomocí gest. Dokonce bylo toto zařízení představeno Applu v roce 2003 spolu s demonstrací některých gest, jimiž se ovládalo. Ukázky byly soukromé a Apple se brání, že k nim kdy nedošlo. Na druhou stranu pan Adam má archivovanou emailovou komunikaci, a tudíž i důkazy, že Apple již v roce 2003 viděl například gesto pinch-to zoom, které si nakonec patentoval.

 

Na tomto videu jste mohli vidět samotné pana Adama s PC DiamondTouch, které mělo být demonstrované Applu  již v roce 2003. Nyní se můžete podívat na další video, kde jsou jasné známky třeba gesta pinch-to-zoom a jiných.

 

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Plachý

17. 8. 2012, 13:00

Patentový úřad řeší pouze jak je patent napsaný a ne jestli už předtím podobná technologie…

Případné srážky následně řeší takzvaný „Prior Art“, který na svou obranu Samsung samozřejmě může použít. Nesmaže vlastnictví patentu ani nic podobného, jen jej udělá soudně nepoužitelný

Tady máte odkaz na zamyšlení

http://en.wikipedia.org/wiki/Prior_art

…Nezlobte se, ale ten patent podal Apple a teto firme byl take priznan….
Samozrejme ze byl priznan, patentovy urad nezkouma, zda to nekdo vymyslel predtim. To se resi az pote, kdyz se proti tomu nekdo postavi.

To je jedno , komu patří, ale jen to ukazuje, že Apple krade a ještě na tom chce vydělávat, sám téměř nic nevymyslel, jak si mnozí neinformovaní myslí.

Pro white.haven
„ale ten patent podal Apple a teto firme byl take priznan“, taze obe firmy maji patent na stejnou vec?

SudruhStopa

14. 8. 2012, 12:46

„Under questioning by Apple counsel Michael Jacobs, however, Bogue stated that Fractal Zoom was actually developed after the device had been taken to Apple.“

Topiaci sa aj slamky chyta. Som zvedavy ako sa Samsung vyseka z tohoto sudu, ich obhajoba je zatial plna dier.

white.haven

14. 8. 2012, 12:30

„Adam Bogue zasedl na lavici svědků a Samsung díky němu hodlá dokázat, že patent na výše zmiňované gesto nepatří Applu.“

Nezlobte se, ale ten patent podal Apple a teto firme byl take priznan. Nedokazu si predstavit, ze by nekdo vzal patent od Apple a pridelil jej nekomu jinemu, coz presne rika vase veta… :-)

To jsem vždycky nechápal. Video s pinch-to-zoom, jak ho má Apple, jsem viděl už dávno před iPhonem na nějakým předváděcím videu od MS s předchůdcem Surface. A jak všichni víme, tak MS takový věci vymejšlet neumí, takže to musel vymyslet někdo ještě dřív.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat