Ohebné smartphony na obzoru: Ohebná baterie na videu

Ohebné smartphony na obzoru: Ohebná baterie na videu
2012-08-07T11:04:14+02:00
• 7. 8. 2012
9

Technologie ohebných displejů se dokončuje a prvního smartphonu se dočkáme možná ještě letos. Ale pokud má smartphone ohebný displej, tak co ostatní součástky?

BatteryFlexiblePhandizzle

Také informace o ohebných bateriích začínají pomalu prosakovat a mohly by výrazně pomoci ještě nevytvořenému trhu s ohebnými smartphony. Čipy a základní deska se dají  přizpůsobit, ale právě baterie byla problém číslo jedna. Tým z Korean Advanced Institute of Science and Technology pod vedením profesora Keon Jae Lee vytvořil první ohebnou baterii, která může výrazně napomoci ve vytvoření prvního ohebného smartphonu. Konkrétně se jedná o lithium-ion baterii a energii zvládá konstantně dodávat, i když ji zrovna ohýbáte. Jedná se o významný pokrok v technologii baterií. Nyní se sami podívejte na demonstraci této novinky.

Technologie je to úžasná, ale vsadím se, že masy uživatelů by spíše uvítaly baterii, která by jejich smartphone udržela při životě alespoň týden…

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

ohebný smartphone nepotřebuji, ale ohebný displej který zvládne o poměrně ostré lomy (poloměr 5mm) by byl skvělý pro vnitřní displej v rozevíracím mobilu. Takový 7″ tablet který ve dvou místech „zlomím“ a poskládám do velikosti mobilu, to by byla paráda.

No, měl by se to třeba do tabletu líbilo. Srolovat tablet velikosti A4 do kapsy je lákavá myšlenka.

Jen ještě dodám, že by se to hodilo spíše pro větší zařízení, když už na poli mobilních technologií v podobě čteček knih, alektronických novin a podobných věcí, kde velikost přináši konfort :o) (kdo zkoušel něco přelouskat z technické dokumentace na telefonu tak ví :D )

lister0: Využití u smartphonu také valné nevidím, na druhou stranu jsou dnes pružne optoelektrické články, nyní pružné baterie :o) já nevím, ale takové sako které by se sbíralo sluneční energii a mělo v sobě využití i této technologie by bylo fajn, kdybych pak svůj telefonek hodil do kapsy a on se například bezkontaktně dobíjel :o) i kdyby mě měl vyrdžet místo dvou dnů dny čtyři, je to fajn představa (ač malinko scifi zatím :o) )

lister0: Jediné co mě napadá, je možná tak odolnost vůči nárazům .. když ti spadne, nestane se s ním vůbec nic .. to je asi jediná zajímavá věc :D

Nikdy jsem nepochopil, proč bych měl chtít ohebný smartphone. K čemu mi to bude? Když to doho budu něco cvakat, tak se mi to bude prohýbat v ruce. Když budu fotit, tak se mi bude prohýbat, když ho nebudu držet oběma rukama. Jde mi o praktické použití. Argument, že ho můžu srolovat, neberu.

„Technologie je to úžasná, ale vsadím se, že masy uživatelů by spíše uvítaly baterii, která by jejich smartphone udržela při životě alespoň týden…“

Přesně moje slova..

To by mne zajímalo, jaký patent ukáže ohryzané ovoce, aby dokázalo, jak jej všichni kopírují

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat