Mobilní Youtube s reklamou !

Mobilní Youtube s reklamou !
2012-08-22T20:33:23+02:00
• 22. 8. 2012
2

Youtube netřeba představovat, všichni jej známe a mnozí z nás jej používají ke sledování oblíbených videí nebo přímo k tvorbě. I Dotekománie má svůj Youtube kanál, ale to zajisté víte. Nyní se objevila celkem žhavá novinka, která se dá velmi jednoduše popsat. V mobilní aplikaci Youtube se začnete setkávat s reklamou na začátku videa.

skippable-ad-portrait-screenshot-2

Google se rozhodl po delší době testování přinést možnost monetizace (zpeněžení) videí i do mobilní aplikace pro Android. Již se můžete setkat s reklamou před začátkem videa na běžné webové verzi, kterou můžete přeskočit po několika sekundách. Stejný způsob bude dostupný i v mobilní aplikaci.

Už vás slyším, jak nadáváte, proč musíte trpět reklamu i na mobilu, kde aspoň doposud nebyla. Vysvětlení je jednoduché. Sledování Youtube videí se pomalu, ale jistě, přesouvá z webové verze na mobilní zařízení. Toho jsme si již všimli i u nás, že se vás čím dál více dívá na naše videa z mobilní aplikace Youtube.

Dalším důvodem k tomuto kroku Youtubu je možná i oddělení aplikace pro iOS. Ve verzi systému iOS 6 již nebude nativní a pokud budete chtít nadále sledovat videa, tak si ji budete muset jednoduše stáhnout z App Storu.

Tuto novinku zajisté uvítají tvůrci videí. Pro diváky to bude obnášet maximálně pětisekundové zpoždění. I tak je možná lepší si uvědomit, že z reklam žije hlavně tvůrce, který dostává procenta z příjmu.

Zdroj: youtubecreator.blogspot.co.uk

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

myslim, ze v iOS 6 to nebude s YT zas tak jednoduchy, nativni aplikace toho sice moc neumi, ale zase je prehledna, bez reklam a hlavne umi hrat na pozadi, takze se da streamovat video do apple TV a zaroven treba projizdet safari…

OMFG, kdyby to alespon zbytecne nezralo fup

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat