Kidigi iDTV: proměňte váš iPhone/iPad na televizi videorecenze

Kidigi iDTV: proměňte váš iPhone/iPad na televizi [videorecenze]
2012-08-25T13:13:31+02:00
• 25. 8. 2012
6

Kidigi iDTV je televizní tuner pro Apple iOS zařízení (iPad, iPhone, iPod touch). Nabídne vysokou kvalitu přijímaného signálu v malém těle. Navíc v balení rovnou získáte dvě externí antény. Jednu menší teleskopickou a větší pro zajištění lepší kvality signálu i v hůře pokrytých místech.

Pokud máte iPhone a nevlastníte vyšší datové balíčky k připojení na internet, může se vám toto příslušenství hodit. Je lehké a přenosné, a tak se hodí i cestovatelům, např. do stanu je to ideální záležitost.

Funkčně je tohle příslušenství našlapané, jak jen to jde. Vše sice podporuje samotné příslušenství, ale logicky to nejzásadnější se odehrává v iPhonu, kam si nainstalujete malou aplikaci (dostupnou zdarma) k obsluze DTV a hned po jejím spuštění vás provede nabídka v anglickém jazyce. Vyberete si kanály, které vás zajímají, přičemž se nemusíte obávat malé podpory v přijímaných kanálech. Dokáže zachytit automaticky veškeré dostupné frekvence 6/7/8 MHz, tedy klasicky, jak je znáte z televizí.

Kanály si můžete přeskládávat dle libosti. Překvapila mne i podpora plného Time-shiftingu, tedy záznamu právě sledovaného kanálu na pozadí přímo do paměti telefonu.  Velikost takovéhoto prostoru pro Time-shift lze nastavit dle vašeho prostoru v telefonu. Tato funkce je zapnuta defaultně a začíná zaznamenávat hned při začátku sledování bez vašeho pokynu.  S tímto souvisí i možnost nahrávat pořady trvale do telefonu. Vše je možné při stisku červeného tlačítka kdykoliv při sledování. Uložená videa najdete pouze v aplikaci a nelze je exportovat například do alb v telefonu.

Musím zmínit, že prvotní nalezení kanálů bylo poměrně rychlé, v řádech desítek sekund. V pásmu DVB-T přijímá signál v maximálním rozlišení 640×480 px, u ISDB-T je to 320×240 px. Testoval jsem na iPhonu, kde s tímto rozlišením nebyl sebemenší pozorovací problém, ten by mohl nastat u většího iPadu.

Dalším plusem do sbírky Kidigi iDTV je integrovaná baterie (o kapacitě 240 mAh), která dokáže bez pomoci iPhonu/iPadu pohánět tuner až na 2,5 hodiny. V praxi toto moc nepocítíte, protože přepínání mezi bateriemi v zařízení a iDTV je plynulé a automatické.

Obsah balení

Osobní zkušenost z testování je, vzhledem k nabízeným funkcím a v poměru k ceně, uspokojivá.  Další vnitřní baterie v iDTV se také hodí nejen na delší cesty. Zkrátka televize do kapsy ve značkovém kabátku s plnou funkcí a za dobré peníze. Aktuálně se cena pohybuje pod hranicí 1700 Kč.

Za zapůjčení děkujeme www.sunnysoft.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Král

Kameraman, grafik a fotograf na volnoběžce. U nás se především stará o YouTube kanál, kde jste jej mohli vidět v pořadech jako NaDotek nebo Live.

Komentáře

sharkee: Smysl má tam, kde žádná televize není. Což může být třeba ve vlaku, na nádraží, někde ve městě, případně v přírodě. Ale je to spíše taková nouzovka. Spíše pro televizní maniaky, kteří se bez televize neobejdou. Něco jako ty staré přenosné pidi televize, které se v minulosti vyskytovaly.
ananta: Ano. Dnes už se více prosazuje online sledování přes internet. Ovšem nevýhodou tohoto řešení je nutná dostupnost internetu. A pokud není v dosahu wifi, tak se to i docela prodraží. Telka je závislá pouze na dostupném signálu.

sharkee: Docela to používají např. taxikáři. Já kupříkladu TV ani nemám (není kam dát). Tohle je minimalistické řešení. Ale faktem je, že s tím, jak se online sportovní přenosy přesouvají na net, tak potřeba TV klesá.

A comu akoze nechapete? Ked ste na cestach tak to vyuzijete, ci nosite tv vo vrecku? Ked ste v zahranici tak si pozriete zahranicne tv. Ci ste chceli taky maly satelit aby ste chytili ceske stanice?

Nějak mi uniká smysl tohoto příslušenství. Pokud se chci koukat na TV, tak jsem u ní. Pokud jsem na cestách v ČR, pak je všude TV. V zahraničí zase nechytnu ony české kanály.
Možná jsem divný, ale tohle mi opravdu přijde jako totální zbytečnost.

a umí dobře skryté titulky? na teletex 888?
díky

K videu – obraz nešumí..nejsme v analogu,takže ani šumět nemůže.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat