IFA 2012: Samsung Series 5 a 7 Slate

IFA 2012: Samsung Series 5 a 7 Slate
2012-08-29T21:01:36+02:00
• 29. 8. 2012

Samsung Series 5 a Series 7 pro Samsung vždy představovaly úspěšné notebooky střední třídy, které byly stavebním kamenem notebookového byznysu Samsungu. Post-PC éra je však na dosah, a tak se i stálice musí přizpůsobit. A kdy to udělat lépe než na jednom z největších veletrhů elektroniky na světě? Dnešní den veletrhu IFA 2012 je ve znamení tabletů, notebooků, per a Windows 8 a přesně tohle vše vám podle všeho přinesou nová zařízení (Slate 5 a Slate 7) těchto dvou sérií.

Specifikace prvního modelu, Samsung Series 5 Slate, ukazují, že je cílen na méně movité uživatele střední třídy a má být lehkým a levnějším spojením ultrabooku a tradičního tabletu s operačním systémem Windows 8. Specifikace tomu odpovídají a uživatel si tak bude muset vystačit se 64 GB velkým SSD, 2 GB operační  paměti a blíže nespecifikovaným Intel procesorem. Slabším bude také displej, který má být cca 11palcový s rozlišením 1366 na 768 bodů.

Zato Series 7 Slate bude silnou mašinou cílenou na náročné uživatele, který bude svého levnejšího bratříčka překonávat v mnoha ohledech. Hlavní dominantou tohoto zařízení bude nádherný 11,6″ displej s 1080p rozlišením a o rychlý systém se bude starat Intel Core i5 procesor, 4 GB operační paměti a rychlé 128GB SSD.

Velkou konkurenční výhodou Samsungu bude S Pen, který je, společně s kompatibilním softwarem od Samsungu a S Note aplikací, podporován oběma zařízeními a uživatelům tak nabídne velmi kvalitní stylusový (1024 levelů tlaku) vstup podobný tomu, který je použit na Androidí Galaxy Note sérii.

Oba do našich luhů a hájů přiletí společně s Windows 8, tedy 26. října, a to za ceny 1199 (Slate 7) a 749 (Slate 5) amerických dolarů s klávesnicí a o 100 dolarů méně bez ní. Na střední třídu to rozhodně není málo, ale ani Transformery od Asusu nejsou známy zrovna malou cenou, a to nenabízí plnohodnotný ekosystém MS Windows 8, ale poněkud méně propracovaný Android.

Zdroj: BGR

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat