IFA 2012: Konference Sony

IFA 2012: Konference Sony
2012-08-29T18:30:44+02:00
• 29. 8. 2012
1

Dnes zahájila úspěšný veletrh IFA společnost Sony, na kterém jako celek prezentovala své portfolio zařízení pod jednou střechou. Hlavním aktérem vystupujícím na podiu je Kazuo Hirai, dlouhodobý prezident společnosti. Důležitá část prezentace byla věnována sloučení se Sony Ericssonem, což byl pro společnost jako takovou velice důležitý krok. Byla představena postava CEO Sony Mobile, Kunimasa Suzuki.

1

Bylo jasné, že na řadu přijde nový tablet Xperia Tablet S. Ten je velice očekáván a většina nebyla zklamána. To potvrzuje i rychlý start, přičemž tablet se má objevit do měsíce v obchodních sítích. Slušné jsou také parametry v čele s čipem Tegra 3, Androidem 4.0 nebo 64GB vnitřní paměti. Cena za tuto sestavu bude slušných 600 dolarů. Už předem jsme věděli, že budou představeny také nové mobilní telefony a řadu Xperia nakonec obohatily modely T, V a J.

3

Zajímavé jsou všechny, ale především u prvních dvou nejsou žádná tlačítka – ani senzorová, což nebylo u Sony dosud vídané. Xperia T se stane konkurentem Xperie S, jelikož nabízí 4,6 palcový HD displej, 13Mpx fotoaparát a dvoujádrový 1.5GHz procesor. Výhodou navíc je certifikace pro Playstation hry. Na některých trzích se potom objeví Xperia TX. Xperia V bude především po vzoru Xperia Active odolným smartphonem. Voda nebo prach ji vadit nebudou. Poslední Xperia J bude nejmenší ze třech jmenovaných. Dostupnost během měsíce platí stejně, jako v případě tabletu.

2

Sony nezůstalo jen u přístrojů, ale ukázalo několik nových vylepšení. Toho se dočkal nový snímač, který je menší a má vylepšenou technologii Exmor RS. Ten disponuje světelností f/2.2 a umožňuje natáčet HDR videa.

4

Pro Sony je důležitá provázanost mezi výrobky, což se projevuje ve všech odvětvích. Nové fotoaparáty budou nyní spolupracovat s telefony. Na ukázce bylo vidět, že spoušť lze aktivovat z mobilního telefonu na dálku. Nové televizní obrazovky Bravia budou třeba moci přehrávat obsah z telefonu ve 4K rozlišení. Lepší začátek jsme si nemohli přát, proto vás zveme i na další část, kterou bude mít pod palcem Samsung.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Tak jsem zvědav, zdali se Xperia V objeví na českém trhu. Díky přítomnosti LTE bych skoro řekl, že ne:-( No nezbývá, než doufat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat