Super-tablet od Qualcommu–extrémní výkon za těžké peníze

Super-tablet od Qualcommu–extrémní výkon za těžké peníze
2012-07-25T09:03:50+02:00
• 25. 7. 2012

V současnosti můžeme sledovat těžký souboj na poli tabletů. Již co nevidět se do této války o zákazníky zapojí i Microsoft s Windows 8 a Windows 8 RT, ale existují zde i jiní hráči, kteří chtějí jen demonstrovat svou sílu. Dobrý zástupcem je společnost Qualcomm, která většinou stojí jen za hardwarovými součástkami v mobilech a málokdy od ní můžeme vidět nějaké kompletní zařízení. Většinou se jedná jen o technologická dema, ale tentokrát představila vývojářský tablet za 1300 dolarů.

snapdragon-s4-pro-apq8064

Za tuto cenu dostanete především nadupaný tablet, který je zaměřen na výkon. Displej má úhlopříčku 10.1 palce a rozlišení 720p. Interní paměť se zastavila na 32 GB a nemůže chybět slot na microSD. Samozřejmostí je Android 4.0, ale ve zbytku specifikací je již neuvěřitelný. Tablet disponuje 2 GB RAM a pokročilou grafikou Adreno 320. Zřejmě se bude jednat o první tablet, který má zadní kameru s 13 MPx, přední má “pouze” 2 MPx. Největším trhákem je samotný procesor S4 APQ8064 se čtyřmi jádry a taktem 1.5 GHz. Jako bonus navíc dostanete 7 mikrofonů, zřejmě pro prostorový záznam zvuku.

snapdragon-s4-pro-apq8064-mdp

Opravdu uchvacující specifikace za celkem vysokou cenu, ale připomínám, že se jedná o vývojářský tablet. Qualcomm si jej velmi cení, a to především jeho výkonu. Proto jsou dnes známy výsledky z benchmarků, na které se můžete níže podívat.

Qualcomm-Mobile-Developer-Tablet-Benchmarks-635x358

Z těchto hodnot můžeme usoudit pouze jednu věc. Qualcomm vyvinul nejvýkonnější tablet na trhu, ale co to přinese zákazníkům? Kdy budeme moci vídat první tablety s touto výbavou za přijatelnější cenu? Co se týče procesoru Snapdragon S4 Pro, objevíme jej zřejmě na konci tohoto roku v heigh-endových smartphonech a tabletech.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat