RIM se pomalu rozpadá, přijde záchrana?

RIM se pomalu rozpadá, přijde záchrana?
2012-07-11T08:19:01+02:00
• 11. 7. 2012
1

Tento rok bude rozhodující pro kanadskou společnost RIM, kterou můžete znát skrze značku mobilů BlackBerry. Již nějakou dobu se ví o tom, že firma má celkem velké problémy a nachází se spíše ve ztrátě. Ještě před rokem měla jedna akcie hodnotu kolem 30 dolarů. Nyní dosahuje sotva na 8 dolarů za kus. To se zajisté nelíbí akcionářům, kteří ovládají celou společnost.

sad-blackberry1

Již jsme vás informovali o tom, že do konce roku bude RIM propouštět ve velkém a také se zbaví sedmi továren z deseti. Bohužel se stále uvažuje o rozdělení celé společnosti a následném prodeji některých divizí. Dokonce akcionáři vidí budoucnost i v kompletním prodeji. Samozřejmě se nejedná o definitivní verdikt a všichni v této kanadské společnosti hledají způsoby, jak omezit náklady a ušetřit.

Finanční problémy nejsou nijak malé a RIM se dokonce zbavuje i jednoho ze dvou letadel, které vlastní. Konkrétně se jedná o letadlo Dassault Aviation SA F50EX (ilustrační fotografie níže), jehož cena k prodeji byla stanovena na 6 až 7 miliónů dolarů. Tato částka mu nevytrhne trn z paty, ale rozhodně omezí náklady na provoz a cesty, jelikož i samotná údržba dokáže spolknout nemalé finance.

Dassault-Aviation-SA-F50EX

Thorsten Heins, RIM CEO, vidí budoucnost v nadcházející platformě BlackBerry 10 (BB10), která by nemusela zůstat jen na zařízeních BlackBerry. Objevují se informace, že RIM hledá další výrobce, nejen smartphonů, kteří by chtěli tuto platformu. Systém BB10 by měl být licencovaný, a tak je třeba možné, že se objeví asijský výrobce, který představí smartphone nebo tablet vybavený tímto systémem. Prozatím se jedná jen o spekulace a RIM tuto možnost pouze zvažuje. Rozhodujícím termínem úspěchu, nebo neúspěchu bude Q1 2013, kdy se uvidí, jestli RIM zanikne, přežije, nebo se rozprodá. Co myslíte? Je možná záchrana?

sc001

Zdroj: technobuffalo.com, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Utahujeme opasky před smrtí? Hm. Pořád ale nechápu, jak si někdo tak zaostalé telefony mohl koupit.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat