Pantech Vega S5–konkurent pro Galaxy S 3 nebo pro Note?

Pantech Vega S5–konkurent pro Galaxy S 3 nebo pro Note?
2012-07-02T07:42:57+02:00
• 2. 7. 2012

Ještě nedávno jsme se divili, proč smartphony dostávají displeje s úhlopříčkou větší než 4 palce. Postupem času se mění technologie i potřeby zákazníků, a tak je dnešní normou rozmezí úhlopříčky 4.3 až 4.6 palce u high-endových smartphonů. Zdá se, že se tento stupínek opět zvětší, jelikož se začínají častěji objevovat mobily s 5palcovým displejem. Nyní se do tohoto segmentu pouští i společnost Pantech.

PAntech-Vega-S5

Ta oznámila nový smartphone s displejem o úhlopříčce 5 palců, který by mohl konkurovat Samsungu Galaxy Note a Galaxy S 3. Novinka se jmenuje Pantech Vega S5 a svými specifikacemi přímo vybočuje z řad top smartphonů. Jádrem mobilu je jeden z nejžádanějších procesorů od Qualcommu – MSM8960 Snapdragon S4. Samozřejmostí je systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ale nemáme informace o tom, jestli získá i nejnovější Android 4.1 Jelly Bean.

Jak již bylo řečeno, displej má úhlopříčku 5 palců s technologií IPS a rozlišením 1280 x 720 pixelů. Podle dosavadních renderů by měl mít displej velmi tenký rámeček. Foťák na tomto smartphonu dosahuje hodnoty 13 MPx a měl by disponovat nulovým zpožděním při focení. Tato výbava je podpořena baterií o kapacitě 2100 mAh a výrobce udává délku hovoru 11 hodin. Konektivita bude samozřejmě obsahovat technologie WiFi, Bluetooth a LTE. Opravdu zajímavé specifikace, které jsou skryty v mobilu o tloušťce 6.89 mm.

No a nyní dostupnost. Zatím se zdá, že tento nadupaný smartphone bude dostupný pouze v Korei. Nejedná se o oficiální informace, a tak si budeme muset počkat na nějaké vyjádření o dostupnosti smartphonu Pantech Vega S5 ve světě. Bohužel je tu i nemilá zpráva v podobě ceny. Ta by se měla pohybovat kolem 800 dolarů.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat