Máme další uniklé snímky iPhone 5, reálné?

Máme další uniklé snímky iPhone 5, reálné?
2012-10-01T15:14:59+02:00
• 30. 7. 2012
2

Máme další uniklé snímky iPhonu 5, nebo jak se vlastně bude jmenovat. Tentokrát to nejsou ledajaké snímky. Jedná se o kompletní zařízení i s detaily tlačítek, čočky fotoaparátu a podobně. Pochází z Čínského zdroje – od dodavatele iLab Factory.

Ze snímků je patrné, že by iPhone 5 měl mít menší 19pinový dokovací konektor a větší úhlopříčku displeje, tedy tolik spekulované 4 palce, v poměru 16:9. Dalšími změnami oproti iPhone 4S je 3,5mm audio konektor, který se nachází vlevo na spodní hraně přístroje. Na horní je pouze vypínací tlačítko. Zadní kryt je kovový, nicméně v místech antén, v horní i dolní části, je použito sklo. Přední kamera pro Face Time je vycentrována na střed. Vše mimo jiné potvrzuje i video uniklé před téměř dvěma měsíci.

Od roku 2007 si iPhone držel stejný rozměr displeje. Nyní by iPhone 5 získal s větší úhlopříčkou i nový rozměr, ale také by značně přidal práci pro vývojaře aplikací. Budou muset svoje aplikace přizpůsobit. Dále nastane pro majitele iPhonu 5, vzhledem ke miniaturizaci dokovacího konektoru, určitý problém se stávajícím příslušenstvím. Apple by měl dodávat redukci. Pokud ale vlastníte více příslušenství, další redukce pro dokovací konektory si budete muset dokoupit.

Pár detailních snímků:


Dobře, teď trochu úvahy. Google s představením svého referenčního tabletu Nexus 7 představil i novou verzi Androidu 4.1 Jelly Bean. Ten se svou plynulostí a efekty může rovnat iOS. Uživatelé iPhonu většinou argumentovali právě tímto nedostatkem Androidu. Ten je navíc také fragmentován. To ale není nedostatek, je to jen na uživateli, jakého si zvolí výrobce, model a podobně. U Applu berete jen to, co je k mání. Další faktor je otevřenost u Androidu a naopak uzavřenost u iOS. Apple by měl s novým iPhonem 5, který dostane iOS6, přijít kromě svých map i s něčím více revolučním. Čtyřpalcový displej Apple neutáhne. Konec konců právě prostředí, tedy OS, dělá zařízení odlišným. Za mě, bych určitě čekal NFC. Apple má tu moc s iPhonem NFC více rozšířit, co si budeme povídat!

Zdroje: ilab.cc, theverge.com, androidspin.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Bělík

Jsem dvaadvacetiletý student a občasný bloger, zajímající se o nové IT trendy. Primárně pracuji na NTB s Win7, na stolním PC mi běží prim. Linux Mint. Ke konzumaci obsahu spouštím Google Chrome. Ke komunikaci mi slouží GTalk, Twitter a Google+. V terénu mi PC zastupuje Galaxy Nexus. Baví mě webdesign a mobilní technologie. Udělá mi radost kde jaký Gadget!

Komentáře

mobilmaniak82

30. 7. 2012, 9:47

Půjdu do bílého a bílý 4S 64GB nechám dětem na hraní :-)

Popravdě, docela bych věřil, že takto bude vypadat, Apple nikdy nedělal velké změny, ale vzhledově to teda moc povedené není, spíš krok zpět, už je to nuda okoukaná.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat