5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Antonín Horňáček

5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Antonín Horňáček
2012-07-30T10:47:12+02:00
• 30. 7. 2012
6

Pro dnešní den jsem si pro vás připravil svých 5 vybraných aplikací, bez kterých bych nedokázal plně využít svůj chytrý telefon, a to vše v rámci právě probíhajícího seriálu na naších webových stránkách.

Představím vám pětici aplikací v rámci systému iOS 5.1.1., jejichž využíváním se přinejmenším snažím ušetřit čas či zpříjemnit dlouhou chvíli.

Obecně do budoucna fandím aplikacím, které maximálně ušetří čas a uživatel nebude muset být odkázán na klasický stolní počítač či notebook, ale půjde vše udělat z jednoho zařízení, ať už jste kdekoliv. Myslím si, že současný mobilní trend k tomuto směřuje a snad za několik let se toho dočkáme.

Závěrem doufám, že vás alespoň jedna aplikace nad tolik zaujme, že si ji stáhnete do svého zařízení a přesvědčíte se sami o jejích kvalitách.

  • Opera Mini

Záměrně používám Opera Mini, jelikož mi přijde, že stahuje co nejméně dat, a to se, vzhledem k nízkému FUP (osobně 500 MB) s nímž se potýkám, hodí. Dalším důvodem k používání právě tohoto prohlížeče je ten, že má tzv. Rychlý přístup. Jinak celkově se mi celá tato aplikace jeví jako jednoduchá a přehledná. Dokud náš telekomunikační trh nenabídne minimálně 4x více volných dat, nevidím důvod, proč bych měl využívat aplikaci náročnější na mobilní data.

iOS verzeAndroid verze

  • Mobilní banka 2

Komerční banka slibovala dlouhou dobu aktualizaci své aplikace, ve které jsme si mohli najít pouze nejbližší pobočku či bankomat a všichni očekávali s jejím příchodem velkou změnu. Bohužel, bankovní revoluce se nekonala a nabídla hodně očesanou verzi online bankovnictví. I když většina na ni nadává, já jsem s ní docela spokojen. Co má splnit, s menšími problémy splňuje, tak proč ji nevyužít. Na zjištění aktuálního použitelného zůstatku a historie transakcí bohatě stačí.

iOS verzeAndroid verze

  • iRadar CZ

Tato aplikace se také dočkala své aktualizace, ale o žádné velké pozdvižení nejde. Větší (ale nijak zásadní) změny se odehrály spíše v jejím vzhledu než ve funkčnosti. Na zjištění oblačnosti a bouřek stačí a určitě aplikaci hodnotím velmi kladně. Pokud rádi sportujete, někam se chystáte a chcete vědět, kde právě prší, nebo bude pršet, tak bez váhání stahujte. O žádného datového žrouta se nejedná.

iOS verzeAndroid verze (alternativa)

  • Instagram

Jedna z mála foto aplikací, která mě naučila a donutila více využívat svůj fotoaparát a jsem jí za to vděčný. Člověk si možná řekne, mám jen 2 nebo 3 MPx a fotografie nestojí za to, ale filtry a rozostření udělají své. Věřím, že tato aplikace má budoucnost. I proto ji možná samotný Facebook před nedávnem koupil, a tak na ní najdu ještě více uživatelů z celého světa s podobnými hashtagy.

iOS verzeAndroid verze

  • Draw Something

Na závěr, jako třešničku, přidám i jednu ze svých nejoblíbenějších online her. Jedná se o nakreslení obrázku svému soupeři podle vámi vybraného slova. Na výběr máte ze tří slov a vybrat si musíte jedno. Soupeře si můžete pozvat po spojení s vašim Facebook účtem. Kol je tam zřejmě nekonečno, jelikož na oficiálním Facebook profilu uživatelé přidávají své výtvory a kola, jejichž čísla se pohybují kolem tisícovky. Můj prozatímní rekord je 155 level.

iOS verzeAndroid verze

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Antonín Horňáček

31. 7. 2012, 10:38

5. Mám Skype, ale vzhledem k ošizenému FUP se to nedá moc využít :-)

Nikde v seznamu nevidim aplikaci na telefonovani – ta by v telefonu chybela mne ;-)

Antonín Horňáček

30. 7. 2012, 12:46

1. Ne nepřežil, když máte dost lidí, co to hraje, tak proč ne?
Whatsapp jsem instaloval před cca týdnem, ale jelikož ho mají v mém okolí jen 2 lidi, tak je to pro mě zbytečná aplikace.
Email mi jde normálně do původního klienta, cloud mám vypnutý a správce souborů nepoužívám ani jeden.
Když člověka baví fotit, tak proč nepoužívat Instagram?

Jinak mobilní banka 2 je stále k ničemu. Jelikož jde zadat příkaz pouze na účty, které jsou v šablonách. Velice polovičaté řešení šité horkou jehlou.

Opravdu? Nepřežil by jste bez malování? Články tohoto typu mě nepřestávají udivovat.
Když opominu to, že telefon asi nikdo nepoužívá na SMS a volání, jelikož tyto klienti zde nejsou uvedeni, tak to nikdo nepoužíváte kalendář, whatsapp, gmail(email), cloud, budík, správce souborů? Protože právě to jsou aplikace, bez kterých by se skoro nedalo žít.
Aplikace co uvádíte v těchto blozích jsou spíše aplikace na které jsem si zvykl. Ale nepřežít bez instagramu?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat