Lenovo chce měnit WP8

Lenovo chce měnit WP8
2012-07-05T17:19:12+02:00
• 5. 7. 2012
3

V současné době má finská společnost Nokia asi nejsilnější postavení ve vyjednávání s Microsoftem ohledně systému Windows Phone. Toto spojenectví je známo asi každému a obě firmy z toho těží. Bohužel to celkem znevýhodňuje ostatní výrobce smartphonů se systémem Windows Phone. Pomalu se blíží nejnovější verze a tak ostatní výrobci chtějí vyjednat lepší podmínky.

lenovomusicphones2

Jednou z nich je i společnost Lenovo, kterou můžeme spíše znát z počítačového světa, ačkoliv i zde byly pokusy přes mobily. Bohužel nejsou tak úspěšné a Lenovo se chce připravit na nadcházející systém. Pravděpodobně se dočkáme tabletů s Windows 8, ale mohou se objevit i mobily s WP8. Lenovo chce pro ně vyjednat lepší postavení a proto zasedl ke společnému stolu s Microsoftem.

lenovo_windows_phone_leak

Z tohoto vyjednávání si Lenovo slibuje otevřenější systém s Windows Phone pro své produkty. To by se nemělo týkat jen nějakých aplikací, ale také samotného prostředí Metro. Pokud by se to podařilo, tak by zřejmě nejnovější systém z Redmondu získal nový vzhled.

Pokud si říkáte, že Lenovo nemá takové postavení jako Nokia, tak to nemusí být až tak přesné. Microsoft na představení Windows Phone 8 jasně uvedl, že se chce zaměřit také na korporátní sféru, kde má Lenovo obrovské zkušenosti. Proto je zde celkem velká pravděpodobnost, že mobily od Lenova s WP8 budou vypadat jinak než třeba od Samsungu nebo Nokie.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Problémem je, že we WP jde funkčnost a vzhled ruku v ruce. Změnou vzhledu tedy dojde ke změně funčnosti.

Nevadí mi možnost lepší integrace HW a možnost hlubšího přístupu do nitra OS. Ale ať prosím nechají GUI a standardní aplikace napokoji.

Většině zákazníků je úplně jedno, že by Lenovo telefon vypadal jinak, než jejich nokie pokud zůstane stejná funkčnost jako dosud. Zbytečně hledáš problém kde nebude.

Jestli se tak stane, tak z WP 8 bude nový Android, kde výrobci budou bastlit své ohyzdné prostředí. Věřím, že většina zákazníků si tohle nepřeje

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat