ARCHOS 97 carbon– tablet s ICS za 249 dolarů

ARCHOS 97 carbon– tablet s ICS za 249 dolarů
2012-07-06T10:05:05+02:00
• 6. 7. 2012
2

Francouzská společnost Archos nyní představuje první tablet z řady Elemets. Ponese název Archos 97 carbon a jak název napovídá, tak konstrukce obsahuje uhlík. Bohužel jen obsahuje, není vyroben kompletně z tohoto materiálu. Byl totiž použit pouze pro konečnou úpravu povrchu. To se dá celkem pochopit, jinak by cena nemohla klesnout na 249 dolarů.

archos-2_thumb

Archos 97 carbon disponuje displeje s úhlopříčkou 9.7 palce a byla použita technologie LCD IPS. Bohužel zatím neznáme rozlišení. Tablet je vybaven jednojádrovým procesorem ARM Cortex A8 s taktem 1 GHz a vše je doplněno o 1 GB RAM. Samozřejmostí je Android 4.0 Ice Cream Sandwich s plnou podporou Google Play Store. Jestli se někdy dočká oficiální aktualizace na Android 4.1 Jelly Bean, tak to také nevíme.

sadfdsa-580x369

Váha této novinky bude cca 620 gramů a tloušťka je 1.14 cm. V tomto ohledu nezaujme, jelikož se většina konkurenčních tabletů zaměřuje na tloušťku pod 1 cm. Ve výbavě také najdeme interní paměť s velikostí 16 GB, podporu microSD a HDMI port. Archos 97 carbon by měl zvládat přehrávání videí ve FullHD (1080p).

Podaří se tomuto tabletu zaujmout? Za stejnou cenu si můžete pořídit Nexus 7 16GB s úhlopříčkou 7 palců, který ale disponuje Tegrou 3.

Zdroj: archos.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Rozlišení je úplně jasné, bude stejné, jako měl iPad (1) a iPad 2. V podstatě je to jen přebalený čínský tablet, kterých se dají koupit desítky. Např. tento Onda má dvoujádro A9, 32GB paměť a zbytek stejný- http://www.pandawill.com/onda-vi40-dual-core-version-tablet-pc-android-40-97-inch-ips-screen-32gb-ultra-thin-hdmi-camera-p64457.html

Kazdy plastovy tablet obsahuje uhlik;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat