iPad mini možná už v říjnu!?

iPad mini možná už v říjnu!?
2012-07-05T16:16:36+02:00
• 5. 7. 2012

Zvěsti o tom, že společnost Apple připravuje zmenšenou verzi již tak úspěšného tabletu iPad, nabírají na obrátkách a do médií se v těchto dnech dostávají zprávy, které mluví o bližších specifikacích chystaného iPadu mini. Ačkoliv první informace nemluví o něčem přelomovém, jako je doposud v Applu zvykem, tak bude zřejmě vyrovnaným konkurentem na trhu s podobně vybavenými tablety.

Společnost Apple se chystá ještě tento rok uvést na trh tablet o úhlopříčce 7,85 palců, jehož displej bude založen na technologii iPhonu 3GS,. Pro usnadněnou výrobu nabídne rozlišení 1024 x 768 pixelů, aby stávající aplikace v AppStoru, které jsou pro první a druhou generaci iPadu, fungovaly i na připravovaném mini bez nutných změn. Přitom výška celého zařízení by měla být zhruba stejná jako šířka současného iPadu.

John Gruber z Daring Fireball je přesvědčen, že pokud Apple skutečně pracuje na tzv. „mini“ iPadu, tak půjde do prodeje v letošním roce.

Podobné reakce přicházejí i ze zpráv The Wall Street Journal a Bloomberg, kde podle nich Apple plánuje odstartovat prodej nové generace iPadu mini do konce roku 2012. Bloomberg navíc ví z anonymních zdrojů, že zmenšený iPad bude levnější a nebude vybaven stejným displejem jako poslední představený iPad s retina displejem.

Zdroj: Appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat