Facebook přijme bývalé zaměstnance Applu

Facebook přijme bývalé zaměstnance Applu
2012-07-27T08:16:16+02:00
• 27. 7. 2012

Sociální gigant Facebook si údajně najal tým bývalých softwarových a hardwarových inženýrů ze společnosti Apple. Agentura Bloomberg zjistila, že Facebook chystá razantní změny u své mobilní aplikace pro jablečná zařízení, aby nedocházelo jen k jednoduchým aktualizacím a posunuli zároveň hranice sociálních sítí na chytrých telefonech.


Neznámý zdroj agentuře Bloomberg ve středu řekl, že čtyři bývalí Apple iOS odborníci byli najati společností Facebook, aby pracovali na jeho aplikaci, která by měla dosahovat především větší rychlosti a pohotovější reakce, a to již v nadcházející verzi. K aktualizaci aplikace se také připojila firma Push Pop Press, jejíž součástí je například bývalý designér Applu Mike Matas a Kimón Tsinteris, který pomáhal vytvořit vzhled platformě iOS a vymyslel ikonu baterie na hlavní ploše při nabíjení iPhonu.

  • Greg Novick – UI vývojář pro dotykové displeje
  • Tim Omernick – iPhone softwarový guru
  • Chris Tremblay – iPhone softwarový guru
  • Scott Goodson – tvůrce první akciové aplikace pro Apple

Facebook v květnové zprávě také potvrdil informaci, že již delší dobu pracuje na vlastním zařízení ve spojení s firmou HTC, která si vynutila více času pro práci na něm. Samotná společnost ani netají to, že pro vývoj vlastního telefonu najala většinu bývalých softwarových a hardwarových inženýrů z Applu, kteří se v minulosti podíleli na iPhonu a iPadu. Nakonec agentura Bloomberg předpovídá představení nového ‚FacePhonu‘ s ‚iFace‘ systémem nejpozději v polovině roku 2013.

Zdroj: Appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat