BlackBerry 10 jako potápějící se loď

BlackBerry 10 jako potápějící se loď
2012-07-17T06:31:16+02:00
• 17. 7. 2012
3

Očekávaný operační systém pro telefony a tablety BlackBerry s číslem 10 od společnosti Research In Motion se podle posledního průzkumu stává nezajímavým a většina vývojářů od něj dává ruce pryč. Co je příčinou? Nevěří už záchraně této společnosti, nebo to jsou jen nic neříkající čísla? RIM chce tato tvrzení vyvrátit, podaří se mu to?

RIM vyvrátí fakta nového průzkumu, který tvrdí, že vývojáři už ztratili zájem o chystanou platformu BlackBerry 10. Průzkum společnosti Baird zjistil stále klesající zájem vývojářů (až o 17 %) v posledních měsících, což znamená další propad k pouhým 3,8 bodům z 10. Viceprezident RIM Alec Saunders říká, že byl zprávou šokován, ale je pevně přesvědčen, že BlackBerry 10 není krvácejícím projektem.

„Byl jsem šokován, protože čísla ve zprávě nejsou s tím, co vidíme v reálném světě. Zpráva odporuje tomu, co jsem viděl a slyšel v naší vývojářské komunitě,“ napsal Alec Saunders na BlackBerry DevBlog.

Studie pro RIM hovoří o tom, že jsou vývojáři ohromeni a Saunders zdůrazňuje, že vývoj aplikací celosvětově od ledna stoupl o úctyhodných 157 %.

„Já jsem osobně obdržel spoustu zpětné vazby od vývojářů a můžu říct, že jsem opakovaně slyšel, že vývojáři jsou překvapeni tím, jak snadné je pracovat s nástroji pro BlackBerry 10.“

„Oceňují otevřenou povahu naší platformy, která umožňuje vývojářům, aby svoji práci a své dovednosti předvedli v sadě nástrojů, která jim bude vyhovovat.“

Zdroj: Techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Co se týče článku ohledně BB, tak na MM je to jeden obrovský bulvár. Hlavně napsat nějakou sračku o tom, jak se potápí. Co třeba nějakou analýzu místo těchto myšlenkových výblitků? Netřeba se obtěžovat s jejém vymýšlením, stačí přeložit některý z článků na Crackberry. Ach jo…

Vlastně větší bulvár je už u konkurence. Kdysi dobrý server nyní uveřejnil měsíc starou a dávno oficiálně vyvrácenou spekulaci. Jojo, česká novinařina, to je panečku věc… ;-)

len tak mimochodom
pre BB10 sa programuje uplne tak ist ako pre N9
to iste IDE
Qt framework, QML, C/C++
a kedze to je unix tak v pohode
takze vsetko co je pre iPhone sa da eazy preportovat do BB10 :)

Aha, takže vlastně ani nevíme kde je pravda, ale do nadpisu musíme módně nacpat aspoň jeden slint o potápějícím se BlackBerry. Jen blogger, ale manýry bulváru už má osvojeny… ;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat