Siri je poražena video

Siri je poražena [video]
2012-06-29T08:19:01+02:00
• 29. 6. 2012
5

Název je dosti silného charakteru a možná si ještě počkáme nějakou chvíli na finální verdikt, ale již nyní Google ukazuje svou sílu. Než se podíváme na video, kde soupeří služby od Applu a Googlu, tak si něco řekněme o hlasovém vyhledávání od Googlu, které je součástí Android 4.1 Jelly Bean.

Siri-vs-Search

Google se pustil do jednoho z nejsložitějších vyhledávání vůbec. Samotný systém je postaven na chápání významu slov a frází. Takže se již nejedná o prachsprosté vyhledávání. Tato nová technologie se jmenuje Knowledge Graph a může být hodně silným protivníkem pro každého soupeře. Google zde  využije hlavně dominantního postavení ve vyhledávání a zřejmě se dočkáme rychlejšího rozmachu než u jiných služeb.

Nyní se ale pojďme věnovat samotnému souboji Siri a Google Search. Je čas podotknout, že v souboji účinkují systémy, které ještě nejsou oficiální. Na straně Applu se jedná o iOS 6 beta 2 a na straně Googlu to je Galaxy Nexus s neveřejným releasem Android 4.1 Jelly Bean.

Ještě si budeme muset počkat na finální verdikt, ale aspoň se ukazuje, že hlasové vyhledávání od Googlu je teprve nyní ten pravý protivník pro Siri. Apple může na všem zapracovat a zrychlit odezvu, ale Google pravděpodobně nevyčerpal všechna esa v rukávu. Snad se v brzkém časovém horizontu dočkáme i podpory českého jazyka.


Komentář

Z tohoto videa mám dojem, že Siri tu je hlavně pro osamělejší lidi, kteří si s ní pokecají. V případě Googlu se jedná o čisté a účelové vyhledávání nebo konání příkazů. Prostě řeknete a mobil to udělá. I mně se zdálo, že Siri zní více roboticky, ale možná se jedná až o příliš subjektivní názor.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

No, musím říct, že až takový rozdíl jsem nečekal. Thumbs down Siri and double thumbs up GSearch! Víc takových videí… :-)

JB taky jeste neni finalni verze, je to teprve pre-release verze

Ac mam rad Apple, musim uznat ze v tomto testu je Google Voice rychlejsi nez Siri. Dalsi otazkou je, JB je ve finalni verzi, Siri stale beta, je mozne ze finalni iOS6 Siri pomuze? Hlavne ty „hezci“ tabulky asi dost brzdi rychlost zobrazeni.

PS: Za nazev clanku by se nemusel stydet ani Blesk. Na zaver pisete, jak to berete subjektivne, nazev ani uvod clanku tomu neodpovida.

Peťa Shvecik

29. 6. 2012, 14:30

Tak me se treba zase na druhou stranu libi ta vysledkova tabulka u iphonu, ale stim psem to bylo smesne, jak to az po dotazu vyhledal nakonec na googlu :-D jinac JB byl rychlejsi ale u iphone byl vysledek v lepsim vzhledu asi za cenu ztraty casu.

A ted ať se mi někdo snaží namluvit jak je iOS rychlej :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat