Samsung si patentuje práci se složkami (zřejmě pro TouchWiz)

Samsung si patentuje práci se složkami (zřejmě pro TouchWiz)
2012-06-25T11:00:13+02:00
• 25. 6. 2012

U patentových válek si můžeme všimnout, že se společnosti nehádají jen o technologické záležitosti na poli hardwaru. Součástí soudních sporů jsou například také animace v samotném systému. Pokud zavzpomínáme, tak se Applu nelíbilo posouvání obrázků v galerii fotek, které bylo až příliš podobné tomu, které najdeme v iOS. Proto společnosti musely měnit i takovéto maličkosti. Nyní se objevila žádost o patent, kterou podal Samsung. Ten se týká konkrétně složek a jejich ovládání.

Samsung-Logo-Door-Offices

Dnes si v kdejaké verzi systému Android můžeme vytvářet mezi aplikacemi složky, které třeba sdružují podobné aplikace. Při návrhu funkcionality složek je třeba myslet na ovládání a také na to, jak bude probíhat zobrazování. Samsung se pustil do tvoření a dokonce podal žádost na patentový úřad, ve které je nová správa složek popisovaná.

6a0168e68320b0970c0177429f6ac4970d-pi-550x381

Na prvním obrázku můžeme vidět, že složka s aplikacemi se zobrazí jako harmonika. Součástí je také 3D efekt. Následně je tu také druhý způsob, který je spíše založen na efektu zobrazení, kde po kliknutí na složku se aplikace rozlétnou na ploše a uskupí se do standardního zobrazení.

6a0168e68320b0970c017615b9b43f970c-pi-550x576

Zde můžeme vidět, že některé společnosti, které jsou lačné po žalování kdejaké maličkosti, vytvářejí doslova paniku. Z tohoto důvodu si mnohé společnosti patentují i takovéto maličkosti. Jedná se ale v tomto případě pouze o jeden patent. Kolik takových patentů si musí společnost zařídit kvůli jednomu prostředí, to nevíme. Samsung se zřejmě chystá na novou verzi TouchWiz (Nature UX), a tak můžeme očekávat, že toto nebude jediný patent.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat