Průhledný displej s dvojitým dotykem. Budoucnost smartphonů?

Průhledný displej s dvojitým dotykem. Budoucnost smartphonů?
2012-06-03T13:58:39+02:00
• 3. 6. 2012
5

Dalším krokem ve vývoji mobilních hraček jsou displeje, které mají rozlišení 720p a dokonce i 1080p v případě společnosti LG. Extrémem je iPad, který disponuje rozlišením 2048 x 1536 pixelů. Kdo si myslel, že i zde se začne vývoj zpomalovat, tak se celkem spletl. Displeje budou zřejmě za několik let kompletně průhledné a dotykové z obou stran.

transparent-android-smartphone-display

Před několika lety jsme ani neuvažovali o tom, že by mobilní telefon mohl mít HD rozlišení a několik jader v procesoru. Možná si i nyní říkáme, na co by měl mít smartphone průhledný displej. Samozřejmě se nejedná o nijak velkou novinku. Výrobci koketují s průhledností u mobilů již nějakou dobu. Můžeme třeba jmenovat Sony Ericsson Xperia Pureness, který měl sice průhledný displej, ale jednalo se jen o featurephone (hloupý mobil). Dnes jej považujeme spíše za extravagantní mobil pro lidi, kteří chtěli něco unikátního a stylového.

REVIEW-4502-95d3d0edb0c2116ef9afdf638cc8e576

Nyní trochu z jiného konce. Výrobce LG si pohrával s průhlednou klávesnicí a zbytek telefonu byl standardní. Jmenoval se LG GD900 Crystal a byl uveden na trh v roce 2009.

lg-gd900-crystal

Doba se posunula a dnes na trhu neseženete mobil s průhledností. Společnosti NTT Docomo a Fujitsu představují první smartphone, který má průhledný displej. Zajisté si říkáte, že to tu už bylo, ale displej má dvojitou dotykovou vrstvu. Přesněji řečeno, můžete jej ovládat z jakékoliv strany a dokonce reaguje na současný dotyk z přední i ze zadní části displeje. Prozatím se jedná pouze o prototyp a displej sám o sobě není velký. Disponuje úhlopříčkou 2,4 palce a rozlišením 320 x 240 pixelů.

Tuto novinku můžeme řadit do kategorie experimentů a zajisté se nejedná o použitelnou technologii. Kvalita obrazu je nevalná a velikost displeje neodpovídá dnešnímu trendu. Navíc obě společnosti dodávají, že tato nová technologie ještě trpí mnohými nedostatky a bude trvat dlouho, než se vůbec objeví v prvním smartphonu, který by měl být reprezentativním zástupcem nové technologie. K dispozici je další video, kde je prototyp prezentovaný.

Opět se nám tu objevuje otázka, kde jsou lepší baterie? Zatím vás zklameme – neobjevila se žádná technologie, která by měla v nejbližší době zasáhnout trh mobilů. Můžeme vás ale uklidnit, že se pracuje na průhledné baterii. Když budete mít průhledný displej, tak průhledná baterie se také hodí.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

dyt na tech displayich neni nic videt, uz vidim, jak si ctu na ulici za slunecniho dne zpravu, kdyz mi pozadi za telefonem bude mnohem svetlejsi nez barvy displaye.. ne tohle je podle me co se mobilnich telefonu tyce, naprosto slepa ulicka… pro pruhledny displaye si umim predstavit lepsi vyuziti(celni sklo auta treba, kde misto budiku bude pruhlednej display, ukazovat zaroven mapu a veskery informace ktery ridic muze kdy potrebovat)

silverkeeper

16. 6. 2012, 12:12

myslím že to nemusí bejt úplná blbost, je fajn že když se na to šmatlá zespoda tak si tím nezakrýváte displej

Už jenom průhledné procesory, ramky a tak, a když člověk telefon někam položí, tak už ho nenajde :D

Průhlednej displej.. to bude krásně čitelný a kontrastní, úplně ideální pro smartfony! (sarkasmus)

Dobře, dovedu si to představit v nadnárodním centru obrany Spojené Země, kde z jedné strany štáb zadává na mapě světa nové údaje a z druhé velení operuje. :-) Ale jinak?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat