Finka s duší WP7 – Lumia 800

Finka s duší WP7 – Lumia 800
2012-06-03T11:54:38+02:00
• 3. 6. 2012
3

Už na první pohled vám přijde úžasná. Oblá, lehká, displej na vás pomrkává a vy si jen říkáte – tu musím mít. Když si ji poprvé vezmete do ruky, hlavou vám proběhne, že už nic jiného nechcete. Tlačítka na boku pro snadné ovládání a nikde ani milimetr navíc. Velikosti se nemusíte bát, do kapsy od džínů se vejde akorát.

Barvu si každý zvolí dle nálady. Pokud přestane vyhovovat, lze dokoupit speciální gumové covery, které nejenže z telefonu udělají šperk, ale ochrání ho před odřením, ušpiněním a rozbitím. Prasknutí skla je teoreticky nemožné. Gorrila glass by mělo být maximálně odolné, ale někdy se prostě zadaří a displej nepřežije tvrdý dopad. V jedné studii jsem se dočetla, že pokud je přístroj v coveru, měl by být ochráněn právě před prasknutím obrazovky. Mnoho lidí zkoušelo, co Lumiin displej vydrží, a pokud v coveru nebyl, displej vážně praskl. Proto doporučuji mít přístroj v krytu – lépe se drží, neušpiní se a vydrží.

Obsah krabičky nepřekvapí – návody k obsluze, které mají podrobné nákresy jak do telefonu například dostat microSIM apod. Sluchátka v černé barvě, skvěle držící v uších. Bohužel jen vycházková, při sportu asi nepochodí. Nabíječka, do které se připojí USB kabel, a gumový kryt v barvě zakoupeného modelu. Samotné balení ale mnoho uživatelů zaskočilo. Krabička je vysouvací do strany, a když člověk pořádně nekoukne, hrozí, že může balení otevřít opačně a telefon mu vypadne na zem. Zaznamenala jsem mezi známými spoustu těchto nepovedených otevření.

Jistě už se ptáte po systému. Pokud se těšíte na něco speciálního, vítám vás ve vašem snu. Jednoduché ovládání, spousta aplikací a vznikají další. Windows Phone 7 je nový systém, a tak nemůžeme hned od začátku čekat zázraky. Na novinku je však spolehlivý a mě osobně ještě nezradil. Uživatelé Androidů si asi postesknou, protože WP7 se nedá předělávat či přepisovat, a v tom je, myslím si, právě jeho kouzlo. Charakteristické dlaždice na hlavní obrazovce a přehledné menu dává uživateli pocit, že vše, co potřebuje, má před sebou a nic mu nechybí.

Vášniví fotografové budou s fotoaparátem, myslím, nadmíru spokojeni. Skvělé zaostření 8mpx čočky poskytne více než ucházející obrázky. V marketu se najde mnoho aplikací na úpravu fotografií, které pak budou vypadat jako od profesionála. Internetem se dokonce šušká, že se pro WP7 chystá Instagram, což by vůbec nevadilo, že?

Sociální sítě, e-maily či jiné věci na pořádný multitasking, Lumii nechybějí. Pokud nemůžete žít bez pocitu, že vás někdo potřebuje, jste tu správně. Zprávy (SMS, MMS, IM+, aj.) se ukazují v horní části displeje hned po přijetí. Vše je tak vždy po ruce a neuteče vám ani jedno důležité psaní. Aplikace pro sociální sítě jako jsou Facebook a Twitter doporučuji spíše neoficiální. Z mého pohledu jsou oficiální aplikace pro uživatele nehostinným prostředím s tendencí neukazovat všechny informace a nedat člověku pocit domáckosti.

A máme to. Prohlédli jsme si Lumii 800 a nepotřebovali složité grafy ani čísla. To vše se dozvíme z katalogů firem či recenzních fór všude jinde na internetu. Přístroj se chová velice přátelsky, a proto nepotřebuje žádné složité vysvětlování, které tlačítko kdy použít apod. Prodej tohoto modelu se u nás však moc nevydařil. Myslím, že je to špatnou reklamou, která u nás prolétla velmi krátce a někteří ji ani nezaznamenali. Nebojte se podívat Lumii 800 na zoubek, zážitky, které s ní zažijete, budou stát za to.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jahůdků Terez

První redaktorka Dotekomania.cz píšící o mobilních telefonech, členka testovacího O2 guru týmu, blogerka, redaktorka Mitvsehotovo.cz a administrativní pracovnice ve VVV Most. Studentka strojařiny, která se nebojí říct svůj názor. Závislost na knihách a kávě. Velká sestra dvou malých slečen, která by se pro pravé přátele rozkrájela. Zálibu nachází v řízení svého stařičkého Póla, moderních technologiích, fotografiích, umění, seriálech, fotbalu, hudbě a marketingu.

Komentáře

Já zase znám lidi , co se chtěli odlišit a pořídili telefon s WP. Nějaký čas si to vychvalovali a pak se zase potichu vrátili k androidu. Uvidíme, co bude dál.

spellshaper

3. 6. 2012, 20:09

Díky za konečně pozitivní článek. Windows Phone respektive Lumie je o pocitech z používání a ty jsou u 800ky výborné.

S fotkami to sice není žádný zázrak (při nedostatku světla), ale jinak si ji nemohu vynachválit.

Omezením to není, většina lidí si onezení WP ani nevšimne. Když vidím, jak kolegové kolem mě nakupují telefon, tak to neni nic jiného než reklama nebo spíše „jedna paní povídala“. Windows mají špatnou pověst a každý skloňuje slovo Android, tak si ho koupím taky, ať jsem cool.

„Sociální sítě, e-maily či jiné věci na pořádný multitasking, Lumii nechybějí.“

Pravý multitasking,to je to co prave Lumii 800 citelne chybi.

„8mpx čočky poskytne více než ucházející obrázky. V marketu se najde mnoho aplikací na úpravu fotografií, které pak budou vypadat jako od profesionála.“

Od profesionala?To nemyslite vazne,jestli jste predtim fotila nejakou vykopavkou,pak chapu ,ze vas foto z Lumie 800 nadchnou,jinak je to bida na to ,ze se honosi napisem Carl Zeiss.

„Prodej tohoto modelu se u nás však moc nevydařil. Myslím, že je to špatnou reklamou, která u nás prolétla velmi krátce a někteří ji ani nezaznamenali.“

Reklamou to neni,je to omezenimi,ktere v sobe WP skryva.Malokdo se chce tak striktne omezovat a vlastnit temer hloupy telefon,pul OS jakym WP jsou.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat