Nokia s WP 7.8 a Surface mobil?

Nokia s WP 7.8 a Surface mobil?
2012-06-26T08:35:04+02:00
• 26. 6. 2012
2

Microsoft nám nedávno představil novou verzi svého mobilního operačního systému. Windows Phone 8 přinese několik zajímavých změn, které mu umožní lépe konkurovat úspěšnějším platformám. Bohužel s tímto představením jsme se dozvěděli i méně příjemné zprávy, které se týkají hlavně smartphonů od Nokie. Ani jedna Lumie nezíská aktualizaci na nejnovější systém, ale pouze na verzi 7.8, která přinese jen několik změn. U NFC se to dá celkem pochopit, ale můžeme se ptát, proč největší partner Microsoftu nemá k dispozici tak zásadní aktualizaci.

windowsphonedevsummit0375-1340215946

V současné době neexistuje ani jeden smartphone od Nokie, který by mohl mít systém Windows Phone 8 a zřejmě se teprve dočkáme nějaké novinky, která jej nabídne v základu. Na sociálních sítích se ozývá, že Microsoft takto odstřelil Lumii 900, která teprve míří na náš trh. Kdo si bude kupovat mobil, který nezíská aktualizaci na nejnovější verzi systému? Toto bude důležitá otázka v budoucnosti největšího smartphonu s WP od Nokie.

Microsoft nyní na svém blogu vydal článek, který představuje nové funkce pro Lumii 900. Jedná se ale “jen” o Windows Phone 7.8. Dokáže nalákat zákazníky? To zatím nevíme, ale celá situace má spíše psychologický dopad. Nyní se již podívejte na video, kde je představen velmi raný build systému WP 7.8.

Surface mobil?

Internetem se začalo proslýchat, že Microsoft plánuje vlastní mobil, který by mohl nést označení Surface a jít tak ve stopách nedávno představených tabletů. Ačkoliv se jednalo o nepodloženou informaci, tak nezávislí vývojáři začali pracovat a představovat vlastní vize a koncepty smartphonu Surface. Designér s přezdívkou YrOnimuS představil svůj koncept tohoto údajně chystaného mobilu.

microsoft_surface_phone_8_by_yronimus-d54trfa

Microsoft se ale bohužel do druhého pokusu o vstup na mobilní trh s vlastním zařízením nepokusí. S tímto tvrzením přišel Greg Sullivan (senior marketing manager for Windows Phone) v rozhovoru pro Information Week. Rozhodně bude zajímavé sledovat postupy a plány redmondské společnosti na mobilním trhu. Podaří se jí uspět? Je Windows Phone 8 dostatečný protivník pro ostatní?

Zdroj: informationweek.com, windowsteamblog.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ale jo proč ne, tak jako má Google Nexus, tak by mohl mít Microsoft svůj vlastní mobil Surface !

BigSlimDave

26. 6. 2012, 14:32

Moc pěkný koncept… Mohli by výrobci vzít příklad.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat