Nokia (ne)prodala 2,2 milionů Lumií

Nokia (ne)prodala 2,2 milionů Lumií
2012-06-09T09:14:31+02:00
• 9. 6. 2012
6

Je pravda, že nadpis může být trochu zmatečný. V podstatě je to ale jednoduché. Za první čtvrtletí letošního roku Nokia vyexpedovala 2,2 milionů. Zcela jistě to ale není číslo, které by reprezentovalo skutečný počet prodaných telefonů.

nokia-Lumia-family-610-710-800-9002-600x304

Jak již bylo naznačeno v úvodu, 2,2 milionů telefonů reprezentuje počet vyrobených zařízení, které Nokia odeslala maloobchodům a dalším prodejcům, jako jsou operátoři. Čísla prodaných kusů budou zcela jistě nižší. Tyto údaje zahrnují modely 800, 710, ale nové modely 610 a 900 do statistik zatím nepromluvily. Tyto přístroje totiž postupně na jednotlivé trhy vstupují. Ano, je pravda, že prodejní výsledky zatím rozhodně nejsou uspokojivé.

startup_nokia_logo

Na druhou stranu je tu ale ještě velký růstový potenciál. Jak Nokia Lumia 610, tak i Nokia 900 přicházejí do prodeje a v mnoha zemích zaznamenaly úspěch. Kromě Finska velký ohlas vzbudil model Lumia 900 i v Americe. U operátora AT&T se “devítistovka” stala těsně po uvedení best-sellerem. Model 610 by mohl zaujmout díky nižší ceně větší masu lidí. Ovšem právě cenová politika u Lumie 610 je poměrně kritizována. Přeci jen byla očekávána cena ještě nižší.

Zdroj: PhoneArena

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

to .soul Myslím si, že je v článku jasně definováno, že se jedná o výsledky za první čtvrtletí. To, že se jedná o nejslabší čtvrtletí v důsledků předcházejících Vánoc, nepovažuji za natolik důležitou informaci, kterou by bylo třeba více zdůrazňovat. Ostatně jsme tuto informaci nezdůrazňovali ani u jiných výrobců a jejich výsledků.

Bylo by vhodně v článku zmínit, že se jedná o prodejní čísla z klasicky prodejně nejhoršího 1. čtvrtletí, tzn. leden, únor, březen.

Václav Mach

9. 6. 2012, 23:59

Tudy cesta k úspěchu nevede.

Haters gonna hate :).

peca_z_napa

9. 6. 2012, 10:26

Když se Lumia 900 prodávala za 100 dolarů a k tomu byl 100 dolarů „kredit“, nejde se divit, že to byl best-seller.

Díky reklamě,která tomu byla dělaná je to hodně směšné číslo,téměř k pláči a zamyšlení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat