RIM nabídne Scalado–bude snaha stačit?

RIM nabídne Scalado–bude snaha stačit?
2012-05-04T09:00:40+02:00
• 4. 5. 2012
1

Již jsme vám představili novinku se jménem Scalado, ale v krátkosti si ji můžeme připomenout. Jedná se o trochu vylepšený způsob focení na smartphonech. Dnes již existuje několik variant a většina z nich využívá velmi jednoduchý princip. Prakticky se vyfotí několik fotek za sebou a aplikace je následně složí do jedné vylepšené fotografie. Takto můžete odmazávat pohybující se objekty nebo lidi z fotografie, u skupinové fotky vybrat nejlepší úsměvy pro každého atd. Nyní se Scalado objeví v zařízeních vyráběných společností RIM (BlackBerry).

Propojení obou firem jsme vám nastínili již v souhrnném článku BlackBerry World 2012: Ve znamení OS 10 a podpory vývojářů. Nyní již máme jasno a dokonce sama kanadská společnost RIM potvrzuje, že jejich nový systém BlackBerry 10 má licencovanou technologii Scalado Remove.

RIM spolupracoval s firmou Scalado na celé technologii vylepšeného fotografování a zajisté si zaslouží své uznání. Nějakou dobu jsme spekulovali o tom, kdy se Scalado oficiálně dostane do smartphonů. Otázkou je, jestli se jedná o tak žhavou novinku, která by nalákala zákazníky. RIM má celkem velké problémy a toto vylepšení jej vůbec nemusí zachránit. Neměla se společnost Scalado raději spojit s jiným výrobcem?

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tak je to jedna z novinek, které s novým OS BB10 přijdou. Budé nové UI, založené na tzv. Cascades a zatím co jsem viděl, to nevypadá vůbec špatně. Další zásadní věcí bude sjednocení vývoje aplikací pro BB telefony i tablet.

Důležitá je podpora ze strany vývojářů pro vytvoření dobrého ekosystému a dle toho, kolik přibývá aplikací např. pro PlayBook, tak se jim to myslím docela i daří. Další pozitivní věcí je větší otevřenost vůči médiím. CEO Thorsten Heins si na rozdíl od předchozího vedení nyní např. pozval novináře na osobní rozhovory a zodpovídal všechny jejich otázky.

Co si budeme povídat, marketing RIM dost podcenil a i když je něco superdobré, nebude se to prodávat, když se o tom nebude často psát v médiích. Podívejte se na Apple. Ten to udělal tak chytře, že dneska se o něm píše jakékoliv jeho uprdnutí. A čím více se o něčem píše, tím více to lidé budou chtít číst. Kdo se chce na Mobilmanii zajímat o nějaké BB, když o něm vyjde článek jednou za uherský rok a většinou navíc s faktickýma blbostma, které nejsou pravdivé.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat