Příští Nexus: místo Asusu Samsung?

Příští Nexus: místo Asusu Samsung?
2012-05-15T08:45:53+02:00
• 15. 5. 2012
6

Slovo Nexus dnes označuje referenční zařízení, které je pod taktovkou Googlu, ale výrobcem je někdo jiný. První firma byla HTC, která stála za dnes již historickým kouskem Nexus One. Následoval výrobce Samsung, který se spolupráce s Googlem zřejmě jen tak nepustí. V současnosti je Galaxy Nexus považován za nejlepší volbu, pokud chcete čistý Android. Chvíli se zvažovalo, že dalším výrobcem Nexu bude Asus, nebo dokonce Motorola, která je dnes téměř pod křídly Googlu.

Google-Nexus-Logo-01

Na naší stránce na Google Plus jsme již informovali čtenáře o tom, že se mluví o nově podepsané smlouvě mezi Googlem a Samsungem pro příští Nexus. Zatím se neví, jestli se bude jednat o smartphone, tablet, nebo něco mezi tím (například ve stylu Note). Očividně ale začíná doba zvěstí a spekulací, která nesmí chybět u žádného očekávaného zařízení. Možná se dokonce budou objevovat pofidérní fotografie prototypů jako třeba u Samsungu Galaxy S III.

Zatím se ještě nic takového neděje, ale někteří již začínají pátrat v hlubších vodách. Člověk pod přezdívkou Rawat objevil spojení mezí Googlem a Samsungem v připravovaném kernelu systému Android. Ten by měl podporovat procesor Exynos 5250, který má disponovat dvěma jádry Cortex-A15. Navíc se Rawat zmiňuje o grafice Mali T-604 s taktem 533MHz, jejíž kódové označení je Vithar.

Na Twitteru se objevují další informace od @Codeworkx, kteří zmiňují, že displej nese označení S6E8AB0. U něj se předpokládá rozlišení 1280 x 800 pixelů a bude se zřejmě jednat o Super AMOLED. Objevují se také informace o kameře, která by měla nabídnout standardních 5 megapixelů.

715a5a4f3ff47ceb313b4f81d4504c1c871bcf3e11d73da9fa44aedf41ae3f1f

Zřejmě se o příštím Nexu dočkáme ještě mnohých informací, ale do oficiálního uvedení musíme vše brát s rezervou. Bude se jednat o tablet nebo smartphone? Přijde nový Nexus se systémem Android 5.0 Jelly Bean? Již nyní se začínají točit kolečka spekulací a my se vás ptáme, jaké má být další referenční zařízení od Googlu?

Zdroj: twitter.com, slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

hloupost, google si určuje hw pro svůj Nexus, ne Samsung…ten ho pouze vyrobí. Co si v google nadiktují, to dostanou.

Ano, ale v té době to byl TOP, nic lepšího neexistovalo. Kdežto Samsung v podstatě dělá Nexusy o půl generace pozadu, respektive jsou stejně výkonná jako zařízení, která jsou na trhu už půl roku.

„Zlatej Nexus One.“ aby tam htc mohlo narvat nulovou uživatelskou paměť pro aplikace a muselo se to řešit přesouváním na SD? Aby tam byla parodie na multitouch? ale no tak…
Jinak by mě zajímalo, co s těmi piny, co jsou na Galaxy Nexus!? Spekulovalo se že to bude pro nějaké příslušenství nebo snad pro tablet jako atrix

Prosím ne Samsung, jen ne ten. Ten tam zase nacpe nějakej starej procesor, aby to náhodou nekonkuroval jejich TOP modelu a hodí to do plastů. Zlatej Nexus One.

Já si myslím že další Nexus alespoň tedy smartphone bude opět pod taktovkou Samsungu !

Telefon bych nechal jaký je ještě minimálně rok, myslím, že mu nic nechybí a proč tam cpát 4jádro. Jinak myslím že by to mohlo být takto:
– 4″ mobil Nexus od motoroly, dvoujádro, amoled, HDMI + dock jaký má Atrix
-5,?“ Nexus od samsungu (něco jako Note) s podporou stylusu + dock like Atrix
-7.7 “ tablet Nexus od Asusu, HDMI + dock,

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat