Lumia 610 má větší problém, než se čekalo

Lumia 610 má větší problém, než se čekalo
2012-05-29T07:50:22+02:00
• 29. 5. 2012
11

Téměř před týdnem jsme vás informovali o tom, že Nokia Lumia 610 má zásadní problém s komunikátorem Skype. Ten vyžaduje pro hladký chod na smartphonu 512 MB RAM, což Lumia 610 nesplňuje, jelikož je osazena pouze 256 MB RAM. Proto byl Skype pro tento mobil stažen z Marketplace a Nokia začala společně s Microsoftem pracovat na optimalizaci. Bohužel se objevovují další aplikace, které na této nejlevnější Lumii nespustíte.

lumia610

Ihned na tuto zprávu zareagoval Microsoft a potvrdil, že 256 MB RAM je pro plynulý běh některých aplikací opravdu málo. Konkrétně se tento problém bude týkat nanejvýš 5 % všech aplikací v Marketplace. Otázkou bylo, které na 256 MB RAM nebudou fungovat. Nyní se objevují zprávy a informace, že na Lumii si nezahrajete kvůli nedostatku paměti RAM třeba Angry Birds, Plants vs. Zombies, Assassin’s Creed, The Sims 3 a NFS: Hot Pursuit. Aplikací se objevuje víc, než se čekalo. Mezi dalšími můžeme jmenovat IMDB nebo dokonce Nokia Maps, které spadnou po načtení.

nokia-lumia-610-fifty-percent-top-10-games-wont-work-0

Vývojáři zřejmě budou muset ladit své aplikace pro smartphony s menší pamětí RAM, a to by mohl být teprve začátek. Microsoft ustoupil ze svých podmínek pro systém Windows Phone a nyní se začínají objevovat první problémy. Uvidíme, jak se s tím popere sama firma a jak vývojáři. Pokud by vše skončilo na optimalizaci aplikací, tak by se zřejmě systém začal rozdělovat.

Zdroj: slashgear.com, pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

IMDb na 610ce funguje. Nefunguje ale Google vyhledávání od samotného Googlu, ale tady bude chyba na straně vyhledávacího giganta, protože pochybuju, že by 256 MB nestačilo na vyhledávací aplikaci.

Ona Lumie 610 v podstate postrada smysl. Za cenu podobnou mate „plnohodnotnou“ 710ku.

Přemysl Vaculík

VIP 30. 5. 2012, 10:41

Pardon, ztraceno v překladu. Máte pravdu.

Jinak fandím WP, ale s tímto šlápl Microsoft vedle. Díky ústupku v RAM začala fragmentace systému. Myslím, že Nokia mohla dát klidně 512 MB RAM, cenový rozdíl je zanedbatelný, aspoň myslím.

Za cenu Lumie 610 můžete mít prakticky Alcatel OT986.

spellshaper

30. 5. 2012, 10:31

Jaký máte zdroj tohoto tvrzení? Podle průzkumů je to naopak méně pouze 1,6% (1387 apps). Dokonce tam najdete i kompletní seznam ;) Nikoho asi nepřekvapí že jsou to hlavně nejnáročnější XBox Live hry.
http://allaboutwindowsphone.com/features/item/14920_What_apps_are_incompatible_wit.php

„Currently just 1.6% of apps and games are incompatible and this number is expected to fall over time as developers release updates.“

Přemysl Vaculík

VIP 30. 5. 2012, 10:16

spellshaper: to tu mám vypisovat všechny? Jinak v současnosti stouplo procento nekompatibilních aplikací, nyní už 6.4%.

spellshaper

29. 5. 2012, 21:54

Nevím, co jste čekal vy, ale 5% z 80.000 jsou 4000, zbývá ještě asi 3993 aplikací, které nepoběží a váš článek je nezmiňuje. Takže pořád je to o mnoho méně, než se čekalo (takže kde se vzal ten nadpis?).
Souhlasím ale s tím, že 256MB byl velký přešlap, zbytečně to může někomu zkazit dojem z WP a cena zařízení nijak neklesla.

Přemysl Vaculík

VIP 29. 5. 2012, 20:19

spellshaper: Pokud možno, tak slušně, děkuji. Jinak ano, máte pravdu, jen se nečekalo, že se problém bude týkat tolika aplikací a her, ale to je jedno. Windows Phone se začíná fragmentovat. Majitelé tudíž nemají jistotu, jestli daná aplikace poběží konkrétně na jejich modelu. Tomu se původně měl WP úplně vyhnout. Tudíž záleží jen na vývojářích, jestli se rozhodnou pro optimalizaci.

spellshaper

29. 5. 2012, 20:10

Hmm, ihned po oznámení 256MB zařízení se tohle vědělo. Dokonce bylo vydáno speciální SDKčko pro Tango. A pak několik měsíců potom si toho dotekománie všimne.
Když WP nesledujete, tak raději nepište nic, než jednou za půl roku nějakou ******.

Apropo – chtelo by to treba nahodit swap :-D

256MB staci pro hladky beh samotneho systemu a vnitrnich aplikaci. Ovsem na narocne aplikace je to samozrejme malo (mam Lumii 710).

haha a to si určili nějaká pravidala, aby se nestalo co u androidu a ejhle je to tady aještě ktomu 5x méně aplikací :D dobře microšít to udělal :DDDDDDDD

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat