Jak na čitelnost displeje ve slunném počasí

Jak na čitelnost displeje ve slunném počasí
2016-08-04T07:39:33+02:00
• 11. 5. 2012
12

Kdo si dnes pořídí smartphone, záhy zjistí, že většina z nich má několik hlavních nedostatků. Dost lidí si stěžuje na rychlé upatlání lesklých ploch. Zde můžeme poradit dvě věci. Buď častější umývání rukou, nebo používat pouzdro v kombinaci s hadříkem. Další nepříjemná vlastnost je výdrž na jedno nabití. Tohle je však dlouhodobý problém. První dvě věci nijak nevadí, v případě baterie musíte jen častěji nabíjet. Horší věcí je čitelnost displeje na přímém slunci.

HTC-One-X_vs-HTC-One-S_Comparison-display_in-the-sun-and-comparison-with_other-devices

Na našich stránkách na Google Plus jsme se zeptali čtenářů a fanoušků, jak bojují v letním počasí právě s čitelností displeje na přímém slunci. V první řadě záleží na tom, kolik jste utratili za mobil, nebo, jinak řečeno, jak dobrý má displej. Některé si dokáží s přímým svitem poradit celkem dobře a jiné neumožňují přečíst ani čárku. Zde jsou rady a postřehy některých čtenářů.

Ondro Mikláš
s HTC Desire S som hľadal interiér, pretože ten displej bol nečitateľný, s One X to už ide aj na slnku s automatikou

Michael Zajíc
Xperia Arc S na slunci celkem čitelné. Jas mám na automatiku, akorát na noc ručně vypínám podsvícení.

Miloš Vinš
S EVO 3D jsem si zatím na automatiku vždycky poradil.

Tak to máme první ukázku řešení některých majitelů smartphonů. Čím lepší displej, tím se lépe dokáže vyrovnat se sluncem. Zde jde vidět, že se investice vyplatí. U levnějších smartphonů se již jedná o celkem problémovou záležitost.

Josef Jiřík
HTC Wildfire – Otáčím se zády proti slunku a v lepším případě se schovám ve stínu když je nějaký poblíž .

Tomáš Frühauf
Samsung Galaxy Ace, hledám stín, zvětšování kontrastu nijak nepomáhá. :P

Zdeněk Novák
Na mým stařičkým Desire zapínám widgetem automat a dá se to i číst. Přinejhorším zastíním rukou.

Návodů je spousta, buď použijete automatické podsvícení displeje anebo běžíte najít nejbližší stín. Bohužel automatické podsvícení vyčerpává rychleji baterii. Možná tu je ještě jedna možnost, kterou nám prozradil Petr Vaníček. Ten si pořídil z Amazonu matnou fólii a tak odstranil zrcadlový efekt ze svého smartphonu. Bohužel nemáme lepší fotografie, proto nabízíme pouze horší kvalitu fotky.

image

Způsobů, návodů a rad je mnoho, ale jaké řešení máte právě vy? Vzdali jste to? Používáte fólii nebo jedete také na automatiku? Reakce našich fanoušků a čtenářů z Google Plus můžete nalézt v tomto vláknu.


Komunita kolem Dotekománie na sociální síti Google Plus je nejen veliká, ale také dokáže poradit nejednomu majiteli smartphonu. Nesmírně si vážíme každého fanouška, který se s námi podělí o své postřehy nebo problémy na naší Google Plus stránce +Dotekománie.cz. Tímto ještě jednou děkujeme všem, kteři nám pomohli vytvořit tento článek a reagovali na dané otázky.

support

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

rk9: Telefon s touto vadou ti vymění…

MiniCyanogenMod7 – Utra Brightness: vyřešeno (na Xperii X10 mini pro).

Na Xperii S není problém při jasu na 50% si číst texty třeba na webu s fotkama už je to trošku horší, ale dá se to. Při nastavení 100% už není absolutně žádný problém cokoliv. Jen nedoporučuji Xperii S kvůli konstrukční vadě! Na display jsou fleky které nejdou opravit :(

když ještě byl Siemens, měli pod displeji reflexní vrstvu díky které byla čitelnost na slunci bezproblémová. Nechápu proč je takový problém to dát i do dnešních telefonů.

Mám Nokii 5800 a Samsung Galaxy Spica. I na přímé slunci žádné problémy – Nokia zvýší jas automaticky, u Spicy to je třeba udělat ručně.

Jako vítěz by tu transreflektivní LCD, škoda, že už se skoro nevidí. Měl horší barvy a to byl kámen úrazu.

iPhone 4 v poho

Jen dodam, ze kdysi existovaly barevne displeje, ktere umely vyuzit slunecni svetlo ve svuj prospech a tudiz byly citelne i na slunci bez nudtnosti prebit ho podsvicenim. Tusim ho mel Palm Tungsten T1. Skoda, ze vyvoj nepokracoval.

SGS2 absolutne bez problemu na slunicku… jas mam vzdy na MAX a to jak ve dne tak v noci… nevidim duvodu pouzivani automatu, kterej zere ve vysledku baterky vic, a snizovat jas? proc proboha? telefon mam na 18 mesicu, tak ho budu vyuzivat na max… pak poridim novej… je to spotrebni zbozi, no ne?

Radek Svoboda

11. 5. 2012, 11:02

Na LG Optimus One problém částečně vyřešilo nastavení tématu s vysokým kontrastem. Bílé prostředí s černými ikonkami, na displej bylo vidět lépe a to i přes ochranou folii, která viditelnosti také nepřidá.

white.haven

11. 5. 2012, 10:05

S iPhone4 neresim. Je to pouzitelne.

mobilmaniak82

11. 5. 2012, 9:46

iPhone 4S – zcela bez problému

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat