SlingShot: Prak který nestřílí

SlingShot: Prak který nestřílí
2012-05-12T10:01:11+02:00
• 12. 5. 2012

Roztřesené fotografie nebo odřený telefon, když jste se ho snažili položit na zídku, abyste sebe a přátele mohli vyfotit. To jsou příklady problémů, které vás mohou potkat při focení mobilním zařízením. SlingShot, který se snaží najít zdroje na svou výrobu pomocí Kickstarteru, by vám mohl pomoci.

Nejprve si řekněme něco o článku, který právě čtete. Jedná se o první díl (teoreticky nekonečné) série příspěvků o zajímavých projektech z webu Kickstarter (a dalších podobných). O tomto crowdfundingovém serveru jsme psali už v článku o hodinkách Pebble. Crowdfunding  by se dal přeložit jako davové financování. Měl by sloužit jako náhrada klasického přístupu, kdy někdo, kdo má spoustu peněz, investuje do projektu, který ho zaujme. Crowdfunding by měl být lepší v tom, že zajímavý a užitečný projekt si vyberou sami budoucí uživatelé. Hodinky Pebble byly zatím nejúspěšnější projekt financovaný pomocí Kickstarteru. Pro začátek výroby jejich tvůrci požadovali $100 000. Na konci prezentace na Kickstarteru však měli na svém kontě příspěvky v hodnotě 10 milionů dolarů. Velmi slušný výkon.

Rozhodli jsme se tedy, že budeme nepravidelně vybírat zajímavé projekty, které vám stručně představíme. Pokud se rozhodnete přispět, získáte od výrobců financovaný produkt a jelikož většinou nabízí i mezinárodní dopravu, můžete se zapojit i z České republiky.

A teď již zpátky ke SlingShotu. SlingShot česky znamená prak a produkt svým vzhledem tomuto jménu opravdu odpovídá. Navrhnul jej Charles Waugh z Portlandu v Oregonu. Pracuje jako fotograf a designer a tvrdí, že „byl nespokojený s prodávanými stabilizátory pro mobilní telefony, a tak se rozhodl jeden si navrhnout“.

Dle citací přímo na projektové stránce SlingShotu na Kickstarteru se o tomto produktu všechny významné redakce, které jej mohli vyzkoušet, vyjadřují velmi pozitivně. A není divu. SlingShot je totiž skutečně zajímavý. Kromě toho, že vám umožní pohodlněji držet zařízení při focení, obsahuje podpůrné nožky, které z něj vytvoří mini stativ. Pokud pak samotný držák telefonu odšroubujete, můžete jej nasadit na jakoukoliv běžnou patici klasického stativu.

Waugh také slibuje, že SlingShot zvládne udržet jakýkoliv telefon. Testoval dokonce i Galaxy Note a díky pružnosti a pevnosti ramen praku se do něj tento obr skutečně bez problémů vešel. Ramena praku jsou vyrobena z materiálu zvaného Delrin®, který je využívaný v automobilovém průmyslu, pro výrobu sportovního vybavení a v dalších oblastech, kde je třeba stálého pevného a pružného materiálu.

Otevřený desing ramen SlingShotu umožňuje připojit napájecí kabel a snadno přistoupit ke všem ovládacím prvkům zařízení. SlingShot zvládne i telefon v tenším pouzdře. Zakončení ramen je opatřeno gumou, která jemně, ale pevně uchytí vaše zařízení.

SlingShot může být váš za $14 (+ $10 poštovné). Můžete také využít lehce nižších cen při vyšším příspěvku, kdy dostanete více kusů tohoto držáku/stojánku.

SlingShot na Kickstarter.com


Jak se vám zamlouvá SlingShot? Koupili byste/koupíte si tento prak, který nestřílí?


Pokud vás zaujme nějaký projekt na Kickstarteru nebo kdekoliv jinde, dejte nám vědět na Google+ nebo třeba na adresu redakce@dotekomanie.cz a my se na něj rádi podíváme.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat