Google Plus získává další funkcionalitu Android

Google Plus získává další funkcionalitu [Android]
2012-05-30T17:20:38+02:00
• 30. 5. 2012

Nedávno prošla aplikace Google Plus celkem zásadními změnami nejen pro iOS, ale také pro Android. Reakce jsou doposud vlažné, ale mnozí uživatelé této sociální sítě si zvykli. Nyní zřejmě nadešel čas pro představení další novinky, která nám má zjednodušit život.

Novinka se jmenuje Local (česky Místa) a měla by vám nabídnout místa doporučená vašimi přáteli ve vašem okolí. Místa se zaměřují hlavně na recenze restaurací, barů a jiných subjektů. V průběhu dneška by měla být dostupná aktualizace aplikace, kde budete moci vyzkoušet tuto funkcionalitu. Zřejmě jsme při minulé aktualizaci zachytili položku v menu, kde bude nová funkce Local (Místa) umístěna.

Jako první se dnes nová Místa objevily na webu Google+ a v aktualizaci Google Map. Že už jste Místa v Google Mapách měli? Ano, je to poměrně stará záležitost. Nyní je ovšem vše propojeno s Google+, takže získáváte informace právě od svých přátel, známý, kolegů a dalších, které máte v kruzích. Nyní se již můžete podívat na první screenshoty této funkcionality. V samotné aplikaci budete moci vkládat vlastní recenze na místa, kde se aktuálně nacházíte.

composite_mobile_images

Velmi významné je také spojení se serverem Zagat, který se zabývá právě hodnocením restauračních zařízení. Jak vidíte i na snímcích obrazovky, hodnocení na Zagatu je velmi důležité. Klasické české hospůdky nejspíš ohodnoceny ještě nebudou, ale je právě na vás, abyste to změnili.

Další rozvoj bude dle slov Googlu směřovat do služby Places for Business a také k propojení Míst s Google+ stránkami.

Aktualizováno

Nyní se již začíná objevovat nová funkce v aplikaci Google Plus pro Android. Není vyžadována aktualizace a tudíž již byla obsažena, pouze nebyla aktivní. O informaci se s námi podělil Ondřej Holan. Zajímavostí je, že se v menu nachází stále jedna nevyplněná položka. K čemu asi bude sloužit?

Zdroj: google.com, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat