Nokia: Voděodolné Lumie (ne)budou

Nokia: Voděodolné Lumie (ne)budou
2012-05-30T08:18:20+02:00
• 30. 5. 2012

Poslední dobou se internetem šířily zvěsti o tom, že Nokia chystá na trh nové telefony řady Lumia, které by měly speciální vodě odolnou úpravu. Tuto technologii sice Nokia opravdu vyvíjí, ale podle posledního vyjádření se jí zřejmě hned tak v telefonech nedočkáme.

kapka

Vezměme si ale celou situaci pěkně popořadě. Jak jsem již řekl v úvodu, některé informace hovořily o tom, že by měla Nokia představit nové telefony řady Lumia či PureView se speciální povrchovou úpravou, po které by měly kapky vody hladce sklouznout z telefonu a neulpívat na něm. O této technologii promluvil sám viceprezident Nokie pro západní Evropu Conor Pierce. Technologie byla vyvinuta výzkumným týmem Nokie v Cambridge. Nejde ovšem o žádný speciální vodotěsný materiál, ze kterého by byl vyroben nepropustný kryt telefonu. Jedná se čistě o povrchovou úpravu. Technologie by tak měla pomoci spíše proti tekoucí vodě, než proti ponoření telefonu pod vodní hladinu.

Server The Verge ovšem přišel s dalším prohlášením Nokie, které říká, že žádné telefony s touto technologií nyní nechystá.

Nakonec to tedy vypadá, že si na nové telefony se speciální úpravou budeme muset počkat. Je ale jisté, že Nokia na této technologii pracuje a s uvedením takového telefonu někdy do budoucna počítá. Je možné, že se takto budou “upravovat” všechny modely. Prozatím se alespoň můžeme podívat na oficiální video společnosti Nokia, kde je technologie představena.

Zdroje: Nokia, The Verge, PhoneArena

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat